tjelesno vokalni laboratorij-siječanj/online

S veseljem vas pozivamo na siječanjski blok tjelesno-vokalnog laboratorija ! Radionice će se odvijati online putem zoom platforme u sljedećim terminima:

𝟏𝟎./𝟏𝟐./𝟏𝟒. 𝟏. 𝟏𝟖-𝟐𝟎𝐡
𝟏𝟕./𝟏𝟗./𝟐𝟏. 𝟏. 𝟏𝟖-𝟐𝟎𝐡
𝟐𝟒./𝟐𝟔. 𝟏. 𝟏𝟖-𝟏𝟗:𝟑𝟎

Prijave na 𝘭𝘢𝘯𝘢.𝘩𝘰𝘴𝘯𝘪@𝘩𝘰𝘵𝘮𝘢𝘪𝘭.𝘤𝘰𝘮 (najkasnije dan prije susreta). Preporučuje se praćenje radionica u kontinuitetu no moguće je sudjelovati i na pojedinačnim susretima, redovni polaznici laboratorija imat će mogućnost pristupa snimkama radionica. Sudjelovanje na radionicama je besplatno.

—————————–
𝐭𝐣𝐞𝐥𝐞𝐬𝐧𝐨-𝐯𝐨𝐤𝐚𝐥𝐧𝐢 𝐥𝐚𝐛𝐨𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐣 je istraživačko-edukativni program koji za cilj ima okupiti umjetnike/umjetnice s interesom za pokret, tijelo, somatske prakse, rad s glasom i samoobrazovanje.

Ideja je prenjeti iskustvo predavača/ica iz područja plesne umjetnosti čije se umjetničke i iskustvene prakse direktno ili indirektno povezuju s radom na glasu. Online izdanje 𝐭𝐣𝐞𝐥𝐞𝐬𝐧𝐨-𝐯𝐨𝐤𝐚𝐥𝐧𝐨𝐠 𝐥𝐚𝐛𝐨𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐣𝐚 odvijat će se u dva bloka kroz siječanj i veljaču, a kao predavačice sudjeluju Zrinka Šimičić Mihanović (certificirana dugogodišnja praktičarka BMC® prakse) Ana Jelušić (završava studij pri Feldenkrais Institutu u Beču te uz Feldenkrais u radu koristi Lainklater i Corbeil metode) te Lana Hosni koja unazad par godina aktivno istražuje vezu između tjelesnosti i vokalnog potencijala te je ujedno i inicijatorica laboratorija.

Unutar svake od spomenutih tehnika postoji razrađeni dio koji se bavi glasom na direktan način, ali postoji i cijeli spektar znanja koji za fokus imaju rad na dahu, posturi tijela, promatranju habitualnih obrazaca, uzemljenju, mobilizaciji i opuštanju određenih dijelova tijela važnih u radu s glasom (dijafragma, zdjelično dno, grlo, vrat, volumen prsnog koša…) te se kao takva mogu indirektno nadovezati na rad s vokalnim potencijalom. U tom smislu, laboratorij se nada biti dobra prilika za ulaz u glas onima koji se osjećaju bliže radu s tijelom i dobra prilika za ulaz u tijelo onima bliže radu s glasom.

U prvom siječanjskom bloku fokus će biti na pristupu glasu kroz BMC® te će se u vođenju izmjenjivati Zrinka Šimičić Mihanović i Lana Hosni u sljedećim terminima:

10./12./14. 1. – Lana/ Zrinka/ Zrinka
17./19./21. 1. – Zrinka/ Lana/ Zrinka
24./26. 1. – Lana/ Lana

Više o BMC® praksi možete naći na linku https://www.bodymindcentering.com/

U sklopu tjelesno-vokalnog laboratorija, Zrinka će, kroz pristup koji se oslanja na praksu Body-Mind Centeringa®, polaznicima ponuditi iskustveno upoznavanje s različitim tjelesnim strukturama kroz rad s dahom i vokalizacijom. Na prvom susretu upoznat ćemo se s koštano-mišićnom strukturom prsnog koša i dijafragme. Nadalje locirat ćemo i pokrenuti unutarnje organe kroz dah i glas te ćemo raditi sa sustavom žlijezda s unutrašnjim izlučivanjem (endokrinim sustavom). Sadržaji radionica se povezuju i međusobno nadopunjuju, ali i svaka radionica funkcionira kao samostalna cjelina.

Sudjelovanje u laboratoriju otvoreno je za sve zainteresirane bez obzira na dosadašnje iskustvo. Iako često korištene u kontekstu izvedbenih praksi, somatske prakse bazirane su na univerzalnoj dostupnosti i kao takve primjenjuju se u radu s ljudima iz područja ostalih djelatnosti gdje su ljudi često tjelesno i mentalno preopterećeni (sportaši, menadžeri, zubari, kirurzi… ) te u terapijske i rehabilitacijske svrhe. Radu s glasom uvelike se odazivaju i pedagozi, odgojitelji, predavači, javni govornici te ostali zainteresirani pojedinci koji aktivno koriste glas unutar svog djelovanja.

—————————————-
𝙿𝚛𝚘𝚓𝚎𝚔𝚝 𝚓𝚎 𝚘𝚜𝚝𝚟𝚊𝚛𝚎𝚗 𝚞 𝚜𝚞𝚛𝚊𝚍𝚗𝚓𝚒 𝚜 𝙼𝚞𝚕𝚝𝚒𝚖𝚎𝚍𝚒𝚓𝚊𝚕𝚗𝚘𝚖 𝚔𝚘𝚕𝚒𝚋𝚘𝚖 𝚒 𝚏𝚒𝚗𝚊𝚗𝚌𝚒𝚛𝚊𝚗 𝚘𝚍 𝚜𝚝𝚛𝚊𝚗𝚎 𝙼𝚒𝚗𝚒𝚜𝚝𝚊𝚛𝚜𝚝𝚟𝚊 𝚔𝚞𝚕𝚝𝚞𝚛𝚎 𝚒 𝚖𝚎𝚍𝚒𝚓𝚊 𝚁𝙷 𝚙𝚞𝚝𝚎𝚖 𝙹𝚊𝚟𝚗𝚘𝚐 𝚙𝚘𝚣𝚒𝚟𝚊 𝚣𝚊 𝚙𝚛𝚘𝚐𝚛𝚊𝚖𝚎 𝚛𝚊𝚣𝚟𝚘𝚓𝚊 𝚗𝚘𝚟𝚒𝚑 𝚔𝚞𝚕𝚝𝚞𝚛𝚗𝚒𝚑 𝚒 𝚎𝚍𝚞𝚔𝚊𝚝𝚒𝚟𝚗𝚒𝚑 𝚜𝚊𝚍𝚛ž𝚊𝚓𝚊 𝚒 𝚍𝚒𝚐𝚒𝚝𝚊𝚕𝚗𝚎 𝚙𝚛𝚒𝚕𝚊𝚐𝚘𝚍𝚋𝚎

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno