Futur II

Udruga plesnih umjetnika Hrvatske i Udruga profesionalnih plesnih umjetnika “PULS” od 21.-25.05. 2018. sudjelovali su na PLATFORMI HR s programom

„ FUTUR II-Prostor za ljude i ples“.

Dio programa PLATFORME HR (u sklopu Projekta Ilica) odvijao se duž Ilice u prostorima koji su nekad služili malim gradskim obrtnicima, radničkim pogonima i javnim društvima. Privremenim boravkom u jednom od tih prostora, a s ciljem dugoročnog naseljavanja,  UPUH i UPPU “PULS” željeli su problematizirati uvjete za suvremenu plesnu umjetnost u Zagrebu, ali i zagovarati društveno odgovornije upravljanje javnim i zajedničkim dobrima u gradu. Privremeno naseljeni prostor u Ilici bili su otvoreni plesnoj zajednici, stanarima kvarta i široj zainteresiranoj javnosti kao dnevni boravak  za zajedničko stvaranje, druženje i rad; boravak za ples, za nas, za zajednicu.

Prostor je bio zamišljen kao izložbeno-interaktivna VREMENSKA CRTA, a sadržaj i program unutar njega oblikovali su svi zajedno. Umjetnici, njihova publika i šira javnost mogli su upisivati događaje, sjećanja i umjetničke programe za koje su smatrali da su iz bilo kojeg razloga obilježili prethodnu godinu i pol (2017./2018), odnosno maštati događaje i njihove rasplete u budućnosti te donositi fragmente svojih umjetničkih radova (npr. plakate, fotografije, knjižice, kostime, glazbu, snimke, bilješke, komentare, članke i sl.) kojima su postepeno punili prostor postava. Na vizualnom oblikovanju postava radio je multimedijalni umjetnik Jason Mulhausen.

Članovi UO UPUH-a i UPPU PULS-a sastavili su program koji se održavao svaki dan od 17-19h, a program tijekom ostatka dana popunjavali su svi zainteresirani.

Posljedni dan programa obilježen je strukovnom nagradom uz party, odajući tako priznanje događajima, umjetnicima i zajedničkim akcijama u protekloj sezoni.

Program Futura II:

PONEDJELJAK 21.05. 2018.

10- 12h / TIME TO MEET TANZPARTY / Irma Omerzo & Mr Feldenkreis

17- 19h / DVORIŠNI JAM & DJ Stankoff Selektah

19- 20h / IZVOĐAČKA PRAKSA / Nikolina Komljenović & Božidar Šumi

UTORAK 22. 05. 2018.

12-17h / PULSIRANJE / niz izvedbi i radionica 

17- 19h / RAZGOVOR O ZAKONU O SLOBODNIM UMJETNICIMA / Nikolina Medak& Saša Božić

SRIJEDA 23.05.2018.

10- 12h / TIME TO MEET TANZPARTY / hip/hit masagge / Ana Kreitmeyer& Sonja Pregrad

17- 19h / RAZGOVOR / U kakvom sistemu na(ne)staje umjetnost danas? /S.Banich, N.Govedić, M.Kikaš, S.Marchig, L.Parežanin, G.S.Pristaš, N.Rajković, I.Slunjski i M.Štark

ČETVRTAK 24.05.2018.

10- 12h / TIME TO MEET TANZPARTY / Eksperiment Paralelne prakse / SonjaPregrad i tko god dođe

17- 19h / RADIONICA / Autonomija plesu 007-017 / S. Banich, I.N. Gattin iA.Kreitmeyer

PETAK 25.05.2018.

10- 12h / TIME TO MEET TANZPARTY / Oj, joj, zapoj s Lanom Hosni

17- 19h / Vođena tura kroz postav Futura II

21- 22h /  Scena nagrađuje! – Godišnja nagrada strukovnih udrugasuvremenog plesa RH

Plesna zajednica uspjela je zadržati prostor i puniti ga programom kroz svo vrijeme bivanja u istom, gotovo do kraja lipnja 2018.