Dodjela nagrada strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske 2021.

U petak 10. prosinca 2021. održana je još jedna dodjela Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske. Dodjela se odvila u organizaciji i produkciji Udruge profesionalnih plesnih umjetnika “PULS”i Udruge plesnih umjetnika Hrvatske UPUH, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

I ovoga puta, dodjela je održana u digitalnom obliku(putem Zoom platforme), a režiju i vodstvo potpisuje Umjetnička organizacija Škvadra, u suradnji s glumcem Borisom Barukčićem.

Nagrade su dodijeljene u pet kategorija, pri čemu su o pobjednicima odlučivali upravo sami plesni umjetnici – članovi Udruge profesionalnih plesnih umjetnika “PULS” i Udruge plesnih umjetnika Hrvatske UPUH. Nagradu za najbolju koreografiju, tako, kao i najbolju pojedinačnu izvedbu dobio je Matija Ferlin za predstavu “Sad Sam Matthäus” (2021.).

Najperspektivnijom plesnom umjetnicom proglašena je Anika Cetina za plesnu predstavu “Anna, balla” (2021.), a nagrada za najbolji izvođački ansambl (kolektivnu izvedbu), otišla je u ruke ansamblu predstave “Dowl” (2021.), koji čine: Ivana Bojanić, Viktoria Bubalo, Lana Hosni, Anna Javoran, Ana Mrak, Eva Priečkova i Sonja Pregrad.

Posebnu nagradu, koju dodijeljuju upravni odbori strukovnih udruga, a koja se dodijeljuje za izuzetan umjetnički doprinos i organiziranje događaja od posebne važnosti za razvoj plesne umjetnosti, dobili su Divert-inkluzivni plesni kolektiv i Plesna grupa Magija.

Time je, u zaigranom i dinamičnom tonu kojim je Umjetnička organizacija Škvadra pristupila samoj ceremoniji Dodjele, proslavljena još jedna godina djelovanja plesnih umjetnika Republike Hrvatske.

Snimku dodjele možete pogledati na videu ispod:

Objavljeno
Kategorizirano kao Nagrade