Susreti koji nedostaju: ‘Burnout’ na izvedbeno plesnoj sceni

S veseljem vas obavještavamo o novom ciklusu radionica u sklopu inicijative „UPUH Susreti koji nedostaju: Mentalno zdravlje u izvedbeno plesnoj zajednici” koji se ovog puta fokusira na situaciju učestalosti burnout-a na izvedbeno plesnoj sceni.Kroz tri susreta u formatu grupnih podrški obrađujemo teme koje se vežu za burnout, njegovu prevenciju i sagledavanje specifičnosti sektora i struke unutar koje djelujemo. Pozivamo sve zainteresirane umjetnike i umjetnice koje se bave izvedbenim, autorskim, produkcijskim, pedagoškim i drugim radom u izvedbeno plesnom polju da se pridruže susretima.Radionice vodi psihologinja i psihoterapeutkinja Iskra Pejić, a odvijaju se u terminima:

12., 19. i 26.1. 2023.17:30-20h, Živi Atelje DK, Ilica 110 (za umjetnike/ce koje žive van Zagreba moguće je organizirati online sudjelovanje)

Prijave i pitanja na lana.hosni@hotmail.com najkasnije do 10.1. (za polaznike/ce izvan Zagreba koji program prate online molimo prijave najkasnije do 8.1. kako bi mogle osigurati adekvatne tehničke uvjete).

Mjesta se popunjavaju redoslijedom prijave a maksimalan broj polaznika/ca je 15. Molimo da u prijavi navedete možete li sudjelovati u svim terminima, a za sudjelovanje u ciklusu obavezno je pohoditi prvi termin radionice.Sadržaj radionica modificirat će se prema potrebama sudionika/ca tijekom procesa te se očekuje aktivno sudjelovanje u obliku iznošenja mišljenja, iskustva, potreba te aktivnog oblikovanja sadržaja. Preporučena donacija za sudjelovanje je 10 eura.

//

Više o inicijativi “UPUH Susreti koji nedostaju” koja je u ovom trenu usmjerena na brigu o mentalnom zdravlju u izvedbeno plesnoj zajednici možete naći na linku https://upuh.hr/najavljujemo-pocetak-programa-upuh-susreti-koji-nedostaju-mentalno-zdravlje-u-izvedbeno-plesnoj-zajednici%ef%bf%bc/ . U nastavku projekta očekuju nas radionice na temu ‘Posramljivanje tijela unutar plesnih praksi, obrazovanja, pedagoškog rada i kritike’ sa psihologinjom Lanom Gjurić u terminima 30.1., 6.2 i 13.2., 16:30-18:30h (više informacija uskoro).

Program se odvija u organizaciji Udruge plesnih umjetnika Hrvatske “UPUH” uz financijsku podršku Udruge Domino i Fonda za druge kroz prijavu na javni poziv “KRIK- kriza i kreativa”.

//

O voditeljici radionice ‘Burnout na izvedbeno plesnoj sceni’

ISKRA PEJIĆ: Diplomirana sam psihologinja i licencirana gestalt psihoterapeutkinja. Najdulji dio svog profesionalnog života radila sam kao školska psihologinja, gdje sam stekla široko iskustvo savjetodavnog s učenicima, roditeljima, učiteljima. Trenutno sam samozaposlena kao psihologinja i psihoterapeutkinja te uz individualnu psihoterapiju provodim grupe podrške za nastavnike i grupe za osobni rast i razvoj. Vanjska sam suradnica nekoliko udruga te osmišljavam i provodim radionice za učitelje i stručne suradnike na temu traume i podrške traumatiziranim osobama; izbjeglištva i integracije azilanata u škole. Koautorica sam brošure i priručnika za učitelje o integraciji učenicima izbjeglicama u školama. Članica sam Hrvatske psihološke komore, Hrvatske komore psihoterapeuta, Društva za psihološku pomoć i Zagrebačkog psihološkog društva.

Autorica vizuala: Antonia Dorbić

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno