Re:issue

“Re:issue”, plesna izvedba i izložba autorice Kristine Paunovski riječkoj publici otvara vrata HKD-a 15. prosinca u 18:30 sati. 

Paunovski istražuje granice popularnog i komercijalnog, suvremenog i apstraktnog u području plesne umjetnosti, propitkujući što nas u plesu ograničava u različitim plesnim stilovima. U gradu Rijeci ne postoji mnogo zapisa o hibridu suvremenog i ulično-klupskog plesnog stvaralaštva pa će ovo biti jedinstvena prilika da se detektira i istakne važnost raznolikosti plesne scene grada Rijeke. Preispitivati ono što je popularno ili suvremeno kroz plesni izričaj specifično je polje jer oblik preuzimanja i stvaranja ulično-klupskog u odnosu na suvremeno u kontekstu plesnog vokabulara uvijek je kompleksno pitanje. No autorica će pričama svoga grada i vlastite okoline propitivati i širiti granice plesnog vokabulara. 

Kristina Paunovski djeluje kao umjetnička voditeljica Plesnog centra K2K, osnivačica ARTissue umjetničke platforme, a trenutno završava i preddiplomski studij pri Akademiji vizualnih umjetnosti AVA u Ljubljani.

Predstava je realizirana u suradnji s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i uz potporu Grada Rijeke.

Slobodan ulaz uz prethodnu rezervaciju na plesnicentar.k2k@gmail.com 

Koncept i koreografija: Kristina Paunovski

Izvodi: Kristina Paunovski

Oblikovatelj svjetla: Kristijan Baljarevski

Vizual: Sunčana Škrobonja

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno