Događaj uobičajenog: prezentacija istraživanja, razgovor i predstavljanje bojanke za odrasle

𝐃𝐨𝐠𝐚đ𝐚𝐣 𝐮𝐨𝐛𝐢č𝐚𝐣𝐞𝐧𝐨𝐠: 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐜𝐢𝐣𝐚 𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚ž𝐢𝐯𝐚𝐧𝐣𝐚, 𝐫𝐚𝐳𝐠𝐨𝐯𝐨𝐫 𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐬𝐭𝐚𝐯𝐥𝐣𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐛𝐨𝐣𝐚𝐧𝐤𝐞 𝐳𝐚 𝐨𝐝𝐫𝐚𝐬𝐥𝐞

𝟏𝟐.𝟒. / 𝟏𝟔-𝟏𝟖:𝟑𝟎 𝐌𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐞𝐝𝐢𝐣𝐚𝐥𝐧𝐢 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭 (𝐌𝐚𝐌𝐚), 𝐏𝐫𝐞𝐫𝐚𝐝𝐨𝐯𝐢ć𝐞𝐯𝐚 𝟏𝟖

U sklopu umjetničkog istraživanja Događaj uobičajenog, plesna umjetnica Lana Hosni pozvala je aktere izvedbeno-plesne scene i sve zainteresirane na sudjelovanje u razgovorima o pretpostavkama, uvjerenjima, predrasudama, navikama, nepisanim pravilima, tendencijama …….. koje se vrte u prostoru plesa te više ili manje očigledno utječu na način na koji ga doživljavamo/proživljavamo. Od studenog 2022. do travnja 2023. odvilo se 70-ak susreta i 200-tinjak sati razgovora.

Kroz strukturirane sesije razgovora jedan na jedan, radio se svojevrstan ‘update’ oko toga gdje smo danas u odnosu na dosadašnja uvjerenja, pretpostavke, predrasude, uvjetovanja s kojima smo se susreli kroz iskustvo edukacije/djelovanja/konzumiranja (plesne) umjetnosti te na koji način su i dalje prisutna/utjelovljena u načinima na koji se bavimo tijelom, autorstvom, pokretom, pedagoškim radom, suradničkim odnosima, promišljanjem plesa, kritikom.. danas.

Unutar prezentacije izložit će se metoda rada i opažanja te će se otvoriti vrijeme za razgovor i pitanja uz predstavljanje bojanke za odrasle nastale tijekom procesa istraživanja.

U bojanci sudjeluju Anika Cetina, Antonia Dorbić, Danijela Renić i Kaja Renić, Dora Đurkesac, Ema Kani, Ivana Bojanić, Ivana Vojnić Vratarić, Josipa Bubaš, Nikolina Komljenović, Marko Gutić Mižimakov, Marta Banić, Matea Bilosnić, Mia Štark, Mia Zalukar, Sindri Uču, Tessa Ljubić, Zoe Pauška i Zrinka Užbinec.

Bojanku printaju i uvezuju Antonia Dorbić i Lana Hosni u Obrt studiju (https://www.instagram.com/obrt.studio/ )

U sklopu prezentacije možete osigurati svoj primjerak bojanke uz donacije prema želji i mogućnostima, dok se izvan prezentacije bojanka može pribaviti po preporučenoj donaciji od 10 eura koja podržava izradu bojanke (rezervacije na lana.hosni@hotmail.com). Edicija je limitirana!

Ilustracije: Mia Štark

Razgovori kao dio istraživačke prakse počeli su se razvijati u sklopu kolektivne inicijative Koreografija empatije. Posebne zahvale Ivani Rončević za pomoć pri strukturiranju razgovora, Antisezoni za povremena ugošćavanja razgovora i svima koje/i su razgovarali/e.

Program ‘Događaj uobičajenog’ financijski je podržan od strane Ministarstva kulture i medija RH.

// foto Nina Đurđević, Antisezona

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno