Radionica Josipe Štulić otvara Malu školu suvremenog plesa 2023.

Treću godinu za redom plesna udruga Tiramola producira program plesne edukacije i razvoja publike, koji uključuje niz radionica i distribuciju recentnih predstava suvremenog plesa. Ove godine podijelili smo program na dva polugodišta, a u 1. polugodištu škole očekuje vas pet radionica različitih tehnika suvremenog plesa koje će voditi renomirani plesni pedagozi Josipa Štulić, Marin Lemić, Ida Jolić, Aleksandra Janeva Imfeld, Koraljka Begović, Irma Unušić i Sunčica Bandić. Sve radionice namijenjene su mladima (16 +) i odraslima, a pogodne su i za početnike. U Amfiteatru Doma mladih ugostit ćemo predstavu “Transformeri 2″ umjetničke organizacije ON/A te solo rad ” BI-POLAR B(E)AR/E” Marina Lemića. Prvi nastavak predstave “Transformeri”, kojeg smo imali prilike pogledati prošle godine u sklopu Male škole, nagrađen je Nagradom strukovnih udruga za najbolju koreografiju u sezoni 2018./2019. i najbolju pojedinačnu izvedbu u predstavi (Ida Jolić), a Marin Lemić dobio je Nagradu hrvatskog glumišta 2020. za najbolje umjetničko ostvarenje. Nomadska plesna akademija stiže nam s predstavom “Predstava koja nastaje”, a igrat će na otvorenom, na platou Doma mladih. 

Radionica Josipe Štulić “Suvremene plesne tehnike” otvara program 1. polugodišta Male škole, a održat će se u subotu 01.4. od 17 do 20 sati i nedjelju 02.4. od 10 do 13 sati u dvorani Beton Kino Doma mladih. Evo što Josipa kaže o radionici: “Ako vas zanima ples i kretanje, sada je pravi trenutak da se ohrabrite jer ćemo na ovoj radionici otkrivati tehniku i principe suvremenog plesa, istraživati i osvještavati tijelo. Kroz seriju vježbi zagrijavanja, bazirat ćemo se na korištenje daha i gravitacije kako bi probudili mišiće i pripremili ih za intenzivnije plesne materijale. U drugom dijelu radionice ćemo pomoću vođenih improvizacijskih zadataka akumulirati nove obrasce kretanja, specifične svakom polazniku pojedinačno. Fokus je na istraživanju pokreta i uživanju u njemu, onome što tijelo može stvoriti kroz igru i što mu je prirodno. Na radionici ćemo provoditi vrijeme plešući zajedno.”


Josipa Štulić je plesačica i koreografkinja koja živi i radi u rodnom Zadru i svoje trenutno djelovanje veže uz Zadarski plesni ansambl. Nakon studija suvremenog plesa na Salzburg Experimental Academy of Dance sudjeluje u raznim projektima kao izvođačica i sukreatorica u Hrvatskoj i inozemstvu. Aktivno sudjeluje u plesnim predstavama, koreografira cjelovečernje i kraće uratke, a radost kretanja širi raznolikim pedagoškim radom. Posljednjih godina drži niz radionica za zainteresiranu javnost, ne-plesače, inkluzivne skupine, ali i profesionalne treninge.

Sve detaljne informacije o programu dostupne su na FB eventu Male škole suvremenog plesa, a dodatne informacije možete dobiti na mail udruge plesnaudrugatiramola@gmail.com ili broj mobitel 091/781-9243.


Rad udruge podržava Zaklada Kultura nova, a program financijski podržava Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Split.

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno