Dodjela nagrada strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske 2022.

S veseljem najavljujemo ovogodišnju Dodjelu nagrada strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske u organizaciji Udruge plesnih umjetnika Hrvatske (UPUH) i Udruge profesionalnih plesnih umjetnika “PULS” (UPPU Puls).

Nakon dva izdanja dodjele na online platformama, napokon je došlo vrijeme za okupljanje plesne zajednice uživo! Dodjela će se održati u ??????????? ??. ???????? ????. ? ??????????-? (Okićka ulica 11) čija će vrata biti otvorena od 20h, a početak svečane dodjele Nagrada počinje u 21h. Program dodjele vodit će glumačko – plesni duo Ivan Pašalić i Ema Kani te nakon objave nagrađenih slijedi druženje uz glazbu po odabiru Šimuna Stankova.

??????? ?? ?????????? ? ??? ??????????:
Nagrada za najbolju koreografiju,
Nagrada za najbolju pojedinačnu izvedbu,
Nagrada za najbolju kolektivnu izvedbu,
Nagrada najperspektivnijem/joj plesnom/oj umjetniku/ci i
Posebna nagrada strukovnih udruga suvremenog plesa RH za izuzetan umjetnički doprinos plesnoj sceni i zajednici.

Međutim nešto se šuška da bi na samoj dodjeli moglo biti i još nekih nagrada za posjetitelje – jesu li šuškanja istinita, otkrit će se nakon rasplesane večeri.

Protekle godine plesnu scenu obilježio je velik broj premijera, novih inicijativa koja potiču decentralizaciju suvremenog plesa u Hrvatskoj te kao i dosad, šarolikost umjetničkog izričaja. Iz tog razloga, osim odavanja priznanja plesnim umjetnicima, dodjela je prilika da se plesna zajednica okupi i proslavi sva događanja i pozitivne promjene na sceni.

Organizaciju ovogodišnjeg izdanja dodjela Nagrada preuzela je mlada peteročlana radna skupina obje strukovne udruge (Viktoria Bubalo, Anna Javoran, Dora Pocedić, Margareta Sinković i Šimun Stankov).

UPPU Puls i UPUH