VEČER SOLO PLESNIH PREDSTAVA: “Funeral for my 20s” i “Gilgameš”

VEČER SOLO PLESNIH PREDSTAVA

U subotu 05. studenog 2022. s početkom u 19 sati, u Amfiteatru Doma mladih, odigrat će se dvije solo plesne predstave, “Funeral for my 20s” Koraljke Bogović i “Gilgameš” Filipe Bavčević, a u organizaciji plesne udruge “Tiramola” i u partnerstvu s Multimedijalnim kultrunim centrom Split.

Predstava “FUNERAL FOR MY 20s” Koraljke Begović govori o njezinoj 29. godini života, tokom koje je zabilježila mnoge događaje koje je proživjela, a koji su joj se učinili da simboliziraju njezine dvadesete godine. Svaka pjesma je priča, svaka scena predstavlja neki događaj, a sve što se događa na pozornici već se dogodilo. Publici se prikazuje samo djelić uspomena koje predstavljaju ovo razdoblje za sve nas. Jedna godina u životu, posljednja godina jedne ere, ponovno proživljena i prikazana na sceni. Riječ je o proučavanju naše mladosti, boli, pogrešaka i, kako vrijeme odmiče, sve boljih odabira. O iskapanju prošlosti da bismo je jednom zauvijek pokopali. Predstava “Funeral For My 20s” izvorno je osmišljena s plesačicom Susanne Grau, a prvi put zaživjela je na sceni 2013. na festivalu Katalyst u Kölnu (Njemačka). Taj komad ponovno je postavljen 2016. s plesačicom Molly Johnoson u Kanadi i 2019. s Koraljkom Begović u Hrvatskoj.

Predstava “GILGAMEŠ” Filipe Bavčević za svoj oslonac odabire Ep o Gilgamešu, najstarije poznato književno djelo. Ep je životna priča s bogatom fabulom o životu I smrti, o vladaru Uruka I njegovim pustolovinama u potrazi za besmrtnošću. Gilgamešev put pun je susreta; on prolazi trenutke radosti, tuge, prijateljstva, gubitka, ljubavi, strasti, lutanja i razočaranja. Poistovjećujući se s glavnim likom, izvođačica predstavu gradi kroz vlastito poimanje njegovog subjektivnog doživljaja. S publikom dijeli svoj svijet mašte dok na pozornici biva sama, sukobljena s fiktivnom stvarnošću. Na sceni se tako pojavljuje novi subject bez identiteta, koji transformacijom od samodopadnog tiranina do izgubljenog tragača moze predstavljati svakoga od nas. Suočen sa smrtnošću, on za sobom ostavlja sve svoje maske.
Trajanje svake predstave je 35 – 40 minuta, a prikazat će se s kraćom pauzom između.

Cijena ulaznice je 70 kn (srednjoškolci, studenti i umirovljenici 50 kn), a rezervirati ih možete na mail plesnaudrugatiramola@gmail.com.

_________________________________________________________________________

Filipa Bavčević će osim predstave održati i radionicu “Improvizacijske plesne tehnike” tijekom koje će s polaznicima raditi i na procesu stvaranja predstave “Gilgameš”. Radionica će se održati 05. i 06. studenog od 10 do 13 sati u dvorani Beton Kino Doma mladih.

Prijave na radionicu su obavezne, a više informacija potražite u FB eventu Male škole: https://www.facebook.com/events/510587317315030/510587370648358/?active_tab=discussion.
Cijena radionice je 220 kn, a svi polaznici imat će besplatan ulaz na “Večer solo plesnih predstava”.

Rad plesne udruge “Tiramola” podržava Zaklada Kultura nova, a programe financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split.

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno