Ususret projektu digitalnog arhiva izvedbenih umjetnosti u regiji

Razgovor o projektu digitalnog arhiva izvedbenih umjetnosti u regiji, održat će se u prostoru Ekstenzija Muzeja suvremene umjetnosti ove subote, 4. veljače u 18 sati.

U razgovoru će sudjelovati članovi grupe za arhiviranje i digitalizaciju – povjesničar plesa Rok Vevar, dramaturginja Jasmina Založnik, teoretičarka umjetnosti Milica Ivić, dramaturginja Nina Gojić i muzeologinja Tea Kantoci, koja će ujedno i moderirati razgovor. Razgovor o arhivu u nastajanju proširit ćemo diskusijom o van/institucionalnim praksama bilježenja i arhiviranja iz perspektive specifičnih lokalnih konteksta Slovenije, Srbije i Hrvatske.

//

Projekt arhiva izvedbene umjetnosti provodi se u sklopu europskog projekta (Non)Aligned Movements koji traje od 2021. do 2024., a ima za cilj uspostavljanje digitalnog arhiva na regionalnoj razini, izložbu i publikaciju. Partneri na projektu su Nomad Dance Academy Slovenija, Stanica / Station – service for contemporary dance, Nomad Dance Academy Croatia, LOKOMOTIVA-Centre for New Initiatives in Arts and Culture, Tanzfabrik Berlin Schule i Objekt plesa // Antisezona.
//

Događanje je dio rezidencije europskog projekta (Non)Aligned Movements i programa Ne/održivost arhiva koji nastaje u suradnji Nomad Dance Academy i Umjetničke organizacije Objekt plesa u sklopu programske smjernice Antisezona X-tenzija. Produkcija programa Antisezone u MSU: Odjel za programsko-izložbenu djelatnost, Branko Kostelnik, voditelj Odjela, Miranda Herceg, voditeljica programa multimedijske dvorane//

Facebook event

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno