TIJELO I RITAM s Robertom Milevoj u Rijeci

Tematske radionice suvremenog plesa i pokreta / TRSPP osmišljene su u formi kreativnih (plesnih) susreta u kojima se polaznici različitih dobnih skupina i iskustava upoznaju sa stvaralačkim procesima u radu s tijelom. Radionice su raspoređene u kombinacije različitih tematskih jedinica (pažnja, dah, oblik, prostor, ritam, vrijeme i dr.) te svaki od navedenih plesnih parametara služi kao potencijal za razvijanje plesnog vokabulara s namjerom osvještavanja svjesnog promišljanja o tijelu, pokretu i plesu.

Radionica na zadanu temu Tijelo i ritam bit će usmjerena prema pronalaženju i otkrivanju različitih intenziteta i trajanja pokreta koje tijelo uspostavlja u odnosu na kretanje. Pažnju ćemo najprije staviti na osvještavanje i razumijevanje anatomskih veza kako bi što bolje mogli prepoznati osnovno uporište iz kojeg polazi pokret te kako bi u kasnijoj fazi rada vlastito tjelesno iskustvo mogli primijeniti u izvedbi improviziranog plesnog materijala. Razmotrit ćemo stvaranje pokreta iz pojedinih dijelova tijela, cijelog tijela te okoline u kojoj se tijelo pokreće. Tijelo ćemo promatrati kao komunikacijski mehanizam koji stalno proizvodi pokret i emanira ga u prostor kroz različite individualne i grupne impulse, imaginativne podražaje ili tjelesne akcije. Oslonac ćemo staviti na neodvojivost zadanih tema te na koje načine možemo prepoznavati, misliti i organizirati plesni materijal iz različito uvjetovanih obrazaca u kretanju. Naposljetku ćemo uz pomoć prethodno zadanih vježbi i improvizacijskih uputa pokušati doći do osvještavanja ‘iskustvenog’ materijala te njegove primjene u grupnoj izvedbi.

Mjesto i vrijeme održavanja radionice: 2. i 3.listopada 2021. / Filodrammatica, Rijeka

Planirano trajanje: 16h – 20h ( s kraćom pauzom)

Plaćanje će se odvijati po principu donacije i individualnim mogućnostima (minimalna preporučena cijena po danu je 50kn). Svi zainteresirani (prethodno iskustvo u plesu je dobrodošlo) mole se da se jave na broj 099 315 2997 ili e -mail robertamilevoj@gmail.com

Radionica je podržana od strane Ministarstva kulture i medija RH i realizira se u suradnji s udrugom Prostor Plus iz Rijeke.

ROBERTA MILEVOJ

Rođena u Puli 1979.g. Od 1998.g. profesionalno  djeluje na hrvatskoj plesnoj sceni kao izvođačica, koreografkinja i pedagoginja suvremenog plesa. Plesno iskustvo stječe na brojnim radionicama i rezidencijalnim programima u zemlji i inozemstvu te u radu s priznatim plesnim umjetnicima ( Matija Ferlin, Irma Omerzo, Aleksandra Janeva Imfeld, Mala Kline, Keren Levi, Tomislav Feller, Rosalind Crisp i drugi ) i umjetničkim kolektivima ( Montažstroj, Zagrebački plesni ansambl, Studio za suvremeni ples, Plesni centar TALA, Liberdance, Sodaberg, MARMOT, dance_lab collective, i drugi ). Tijekom godina razvija svoj autorski i izvođački rukopis te potpisuje veći broj umjetničkih suradnji i samostalnih predstava ( material248, Roberta, Roberta, Rachel & Sonny, Opet Roberta, &, U OČIMA, Familija, SCENA, ROB3RTA ).

Od 2014.g. do 2016.g. dio je međunarodnog projekta apap – Performing Europe. 2017.g. zajedno s Anom Mrak osniva umjetničku organizaciju NIKAD KRAJA. 2021.g. završava preddiplomski studij plesne umjetnosti, nastavnički smjer pri Akademiji dramske umjetnosti ( ADU ).

Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2010.g. za najbolju žensku ulogu u predstavi NASTUP. Dobitnica je Produkcijske nagrade 28. Tjedna suvremenog plesa 2011.g. za predstavu Roberta, Roberta. 2013.g. nominirana je za Teatar.hr  Nagradu Publike u kategoriji izvođačice godine. 2014.g. nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najboljeg koreografskog ostvarenja u predstavi Opet Roberta. 2018.g. nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najboljeg koreografskog ostvarenja u predstavi Familija.

Živi i radi u Zagrebu.

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno