Spiral fluidity-plesna radionica u Slavonskom Brodu

SPIRAL FLUIDITY-plesna radionica u Slavonskom Brodu

NASTASJA ŠTEFANIĆ

OPIS RADIONICE:

Glavna tema ove radionice je osvještavanje i istraživanje spiralnih obrazaca kretanja od onih jednostavnih/svakodnevnih prema nešto kompleksnijim i zaigranijim varijantama. Sat ćemo započeti vježbama zagrijavanja i kratkim improvizacijskim zadacima kroz koje ćemo se baviti osvještavanjem i uporabom težine i uzemljenjem. Prvi dio radionice će se uglavnom sastojati od kretanja na podu (floor work) te ćemo postepeno uključivati i gornju razinu. U drugom dijelu radionice pozabaviti ćemo se istraživanjem kvalitete kretanja u vodi/kroz vodu kako bismo i one najmanje zglobove doveli u što protočnije stanje. Osim improvizacijskih zadataka ovaj dio radionice će obuhvatiti i učenje kratkih sekvenci kroz prostor. Završni dio sata posvetiti ćemo duljim improvizacijskim sesijama kako bi polaznici imali dovoljno vremena za vlastito istraživanje teme, ali i za stvaranje zajedničkog razigranog plesa grupe.

VODITELJICA:

Nastasja Štefanić profesionalna je glazbenica, plesačica, koreografkinja te glazbeni i plesni pedagog. Završila je preddiplomski i diplomski studij viole na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Spada i u prvu generaciju studenata suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je u lipnju 2016. godine završila preddiplomski studij, smjer- plesač suvremenog plesa.
Osim što se bavi autorskim radom, Nastasja redovito surađuje s domaćim i stranim plesnim umjetnicima kao što su Zrinka Šimičić Mihanović,Petra Hrašćanec i Saša Božić,Jasna L.Vinovrški,Marjana Krajač,Irma Omerzo,Koraljka Begović, Claire Huber i drugi. Njezini autorski radovi prikazani su na nekolicini festivala u Hrvatskoj i inozemstvu (Periskop(Rijeka), Echo Echo Dance Festival(UK), L1danceFest(Mađarska), Bazaar Festival(Češka), Monoplay(Zadar), Perforacije(Zagreb), Soundance(Berlin).
Nastasja je dobitnica je brojnih nagrada i stipendija, izmeđuostalog i Rektorove nagrade za koreografiju Cadenza per 6.
Od 2017.godine radi kao umjetnička asistentica na Odsjeku glume pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Članica je Udruge plesnih umjetnika Hrvatske(UPUH) i Hrvatske zajednice slobodnih umjetnika(HZSU).

INFO:
Radionica će se održati u Slavonskom Brodu u dvorani Vijuš u nedjelju 27.03. u 17:15h. Cijena radionice u trajanju od 3 sata je 80kn, za članove SYS – 70kn.
Prijave se primaju po objavi eventa a prijaviti se može direktno u messenger ili na 091 444 88 14. Prijava je valjana po uplati nepovratne kotizacije u iznosu od 50kn a u slučaju otkazivanja događaja od strane organizatora, kotizacija se vraća.
BROJ MJESTA JE OGRANIČEN zbog mjera koje su i dalje na snazi.

FB event

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno