POZIVNICA NA TRIBINU-Interaktivna mapa Hrvatske-digitalizacija analize resursa i aktera na suvremenoj plesnoj sceni

Online tribina ‘’Interaktivna mapa Hrvatske- digitalizacija analize resursa i aktera na suvremenoj plesnoj sceni’’ odvija se u sklopu programa “UPUH ONLINE – Susreti koji nedostaju”. 

Kroz tribine želimo otvoriti prostor za dijalog oko aktualnih pitanja prepoznatih tijekom rada u Upravnom odboru te u komunikaciji s prijašnjim odborima i odborom “Udruge profesionalnih plesnih umjetnika PULS”.

Tribina Interaktivna mapa Hrvatske- digitalizacija analize resursa i aktera na suvremenoj plesnoj sceni će se održati online 30. travnja u 17 sati na zoom linku  https://us06web.zoom.us/j/84613468950 Passcode: 344279

Izrada same mape potaknuta je s idejom objedinjavanja resursa i mapiranja trenutnog stanja aktivne i raznolike suvremene hrvatske plesne scene. Interaktivna mapa na postojećoj službenoj web stranici udruge omogućavat će jednostavni pregled svih aktera i događanja na plesnoj sceni.

Ideja je objediniti sve radne, produkcijske, edukacijske i prezentacijske uvjete rada i djelovanja te inicijative u Hrvatskoj. Želja nam je omogućiti prikaz na jednom mjestu svih  resursa, koji će nadamo se potaknuti umrežavanja a time i omogućiti vidljiviju plesnu zajednicu, kako na lokalnom tako i nacionalnom nivou.

Sadržaj mape će se još mijenjati s obzirom na povratne informacije i zaključke koji će proizaći s ove tribine. 

Projekt “UPUH ONLINE- Susreti koji nedostaju” financiran je od strane Ministarstva kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe

/////

Više o programu:

Početna ideja krenula je od sistematiziranja podataka umjetnika/ca strukovnih udruga UPUH i UPPU Puls.

U popisivanju resursa želja nam je iste objediniti u svakom gradu od umjetničkih, produkcijskih, prostornih, organizacijskih ističući vrijednost i vidljivost djelovanja i napora.

U popisivanju mjesta gdje umjetnici već godinama djeluju kao samostalni autori, izvođači i pedagozi prikazana su tako da opisuju i specifične uvjete unutar kojih i u kojima umjetnici djeluju, stvaraju, produciraju, surađuju, izvode i educiraju.

Izrada interaktivne mape na postojećoj službenoj web stranici udruge omogućiti će jednostavni pregled svih aktera i događanja na suvremenoj hrvatskoj plesnoj sceni; klikom na određeni grad na mapi, korisnik ostvaruje uvid u lokalne plesne umjetnike/ce, umjetničke organizacije, aktualne festivale, udruge, centre za kulturu i kazališta. Na taj način, mapa pojednostavljuje i potiče povezivanje i suradnju lokalnih ili međuregionalnih umjetnika, producenata, voditelja kazališta, festivala i kulturnih centara.

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno