ONLINE TRIBINA “Svrha i format strukovne nagrade”

Pozivamo članice, članove i aktere suvremene plesne scene na online tribinu “Svrha i format strukovne nagrade” koja će se održati online 10. travnja 2022. u 17h na Zoom platformi (link na mailing listi strukovnih udruga).

Strukovna nagrada uvedena je 2007. godine kako bi se afirmirala plesna umjetnost u široj javnosti, unutar (priznanja) struke te kao reakcija na Nagradu hrvatskog glumišta i činjenicu da se ona za suvremeni ples dodjeljuje samo jednom u dvije godine. Potrebe strukovnih nagrada, ciljevi te procedure nominacija i glasanja, kao i ceremonija dodjele i format nagrada samih, kontinuirano se propituju te svaki Upravni odbor u komunikaciji s odborom druge strukovne udruge iznova donosi odluke o dodjeli koje se u datoj situaciji čini smislenima. No, kako se svake godine iznova potvrđuju isti problemi, voljeli bismo kroz zajedničku tribinu s članovima obje udruge (UPUH i PULS) otvoriti diskusiju, sakupiti mišljenja te u odnosu na prikupljeno donositi daljnje odluke te ukoliko je potrebno i izmjenu pravilnika sve kako bismo zajedno bili zadovoljniji i efikasniji u organizaciji.

//

Tribina se odvija u sklopu programa “UPUH ONLINE – Susreti koji nedostaju” te nas uz dosadašnje tribine uskoro očekuje još jedna, zadnja tribina- prezentacija Interaktivne mape Hrvatske- digitalizacija analize resursa i aktera na suvremenoj plesnoj sceni.

Kroz tribine želimo otvoriti prostor za dijalog oko aktualnih pitanja prepoznatih tijekom rada u Upravnom odboru te u komunikaciji s prijašnjim odborima i odborom “Udruge profesionalnih plesnih umjetnika PULS”. Kako su se neke od tema više puta pojavljivale i na Godišnjim skupštinama udruge, te se već neko vrijeme vrte kao relevantni problemi, molimo vas da se odazovete u što većem broju kako bismo mogli nastaviti djelovati dalje u smjeru potreba struke.

Hvala što aktivno sudjelujete u krojenju dinamike na suvremenoj plesnoj sceni i vidimo se uskoro na pretposljednjoj tribini ove sezone!

//

Projekt “UPUH ONLINE – Susreti koji nedostaju” financiran je od strane Ministarstva kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno