Nagrada strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske 2019.

2019. godine odobrena su financijska sredstva od strane Ministarstva kulture za realizaciju Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske. Upravni odbori UPUH-a i UPPU PULS-a željeli su ostati dosljedni odluci da nagradu dodjeljuje struka aktiviranjem svih članova te da se dodjeljuje jednom godišnje za razdoblje od jedne kazališne sezone, odnosno od 1.9. 2018.-31.8.2019. Sukladno tome u priložen je popis svih premijerno izvedenih produkcija u sezoni 2018./2019.  

Kazališna sezona bila je vrlo plodna i opsežna. Odigrale su se brojne predstave/performansi/produkcije. Napravljena je detaljna analiza i popis svih odigranih predstava te je u skladu s tim informacijama napravljena online anketa te glasanje za predstave/ perfiormanse/produkcije. Rezultati glasanja odredili su dobitinike nagrada.

U nedjelju 20. listopada 2019. u Zagrebu dodijeljene su nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske za sezonu 2018./2019. Ova nagrada plesnih umjetnika kojom struka nagrađuje struku održala se u kazališnoj dvorani ADU, F22 na adresi Frankopanska 22. Dodjela nagrada organizirala se u suradnji Udruge plesnih umjetnika Hrvatske s Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika „PULS“.

Nagrade su dodijeljene u sljedećim kategorijama:

NAGRADA ZA NAJPERSPEKTIVNIJU PLESNU UMJETNICU DOBILA JE EMA CRNIĆ
Foto: Silvija Dogan

NAGRADU ZA NAJBOLJU POJEDINAČNU IZVEDBU DOBILE SU LARISA LIPOVAC ZA IZVEDBU U PREDSTAVI “A SOLO TOGETHER” I IDA JOLIĆ ZA IZVEDBU U PREDSTAVI “TRANSFORMERS”
Foto: Silvija Dogan

NAGRADU ZA NAJBOLJU KOREOGRAFIJU DOBILI SU MARIN LEMIĆ I IDA JOLIĆ U PREDSTAVI “TRANSFORMERS”
Foto: Silvija Dogan

NAGRADU ZA NAJBOLJU PREDSTAVU U CJELINI DOBILE SU ANA KREITMEYER, MARTINA TOMIĆ, PETRA CHELFI I IVANA PAVLOVIĆ ZA PREDSTAVU “SVE ČETIRI ZA JEDNO. NA RUBU DODIRA I KAOSA” AUTORICE ANE KREITMEYER
Foto: Silvija Dogan

POVODOM ODLASKA U MIROVINU ZAHVALILI SMO SE BOSILJKI VUJOVIĆ MAŽURAN na izuzetnom umjetničkom doprinosu suvremenoj plesnoj sceni u Hrvatskoj kao plesačici, koreografkinji i pedagoginji suvremenog plesa te kao umjetničkoj voditeljici Studija za suvremeni ples.
Foto: Silvija Dogan

POSEBNU NAGRADU, koja se dodijeljuje za izuzetan umjetnički doprinos ili doprinos strukturnom razvoju plesne umjetnosti u Republici Hrvatskoj te osobi ili organizaciji za organiziranje događaja od posebne važnosti za razvoj plesne umjetnosti, na prijedlog članova Upravnih odbora obje udruge, ove godine, dodijelili su Jasni Vuljević, dugogodišnjoj tajnici Udruge plesnih umjetnika Hrvatske, čiji je nagli i prerani odlazak ostavio veliku prazninu na plesnoj sceni. Tim povodom, predsjednice obje udruge, Petra Valentić i Martina Tomić, predstavile su inicijativu za osnivanje zaklade koja će nositi Jasnino ime.
Foto: Silvija Dogan

Voditelji programa Dodjele nagrada strukovnih udruga suvremenog plesa RH bili su Branko Banković i Sanja Petrovski.
Foto: Silvija Dogan
U sklopu programa Dodjele nagrada strukovnih udruga suvremenog plesa RH performans su imali: UO Škvadra, Ognjen Vučinić, Ivana Pavlović, Ana Vnučec, Dina Ekštajn, Pravdan Devlahović i Rajko Pavlić.

ČESTITAMO SVIM DOBITNICIMA!!
Objavljeno
Kategorizirano kao Nagrade