Dodjela strukovnih nagrada suvremenog plesa 2020.

U subotu 30.01. održana je prva online, a 14. po redu dodjela Nagrada strukovnih udruga suvremenog plesa koju su po peti put za redom zajedno organizirale Udruga plesnih umjetnika Hrvatske UPUH i Udruga profesionalnih plesnih umjetnika PULS te se zahvaljujemo svima koji su virtualno podržali dodjelu.

Kroz glavni program dodjele Nagrada vodio nas je sjajni Livio Badurina, a Virtualni plesnjak Šimun Stankov– kako bismo propisno proslavili ples plesom.

Ovogodišnja Nagrada, osim toga, uključivala je i Off program koji je omogućio zainteresiranoj javnosti praćenje nagrađenih predstava 24 sata nakon same dodjele, pa ne propustite i naš Youtube kanal Dodjela strukovnih udruga UPUH i UPPU PULS (https://www.youtube.com/channel/UCIRyX9d4zhCl_Va-VSvCm8Q)

PROMO VIDEO

U ovoj produženoj i posebnoj sezoni 2019./2020. premijerno je izvedena 91 predstava unatoč lock down-u, nominirano je 78 koreografija, čak 199 nominacija za plesačicu i plesača suvremenog plesa te 13 mladih nada do 26 godina!  

Nagradu za najbolju pojedinačnu izvedbu dobila je Mia Zalukar u predstavi Kill B. Nagradu za najbolju koreografiju dobila je Petra Hrašcanec u suradnji sa izvođačicama u predatavi Skupa. Predstava Zagrebačkog plesnog ansambla Gore dobila je nagradu za najbolju predstavu u cjelini, a Viktorija Bubalo je najperspektivnija mlada umjetnica. Hvala svima onima koji su glasali i dali svoj glas, jer svaki glas je bitan i svaki angažman u zajednici vrijedi.

Posebna nagrada za izuzetan umjetnički doprinos dodjeljena je koreografkinji Mirjani Preis za njezin dugogodišnji rad na plesnoj sceni koji je započeo punih pedeset godina unazad! Posebne zahvale strukovnih udruga UPUH i UPPU PULS u sezoni 2019./2020. dodjeljene su Plesnom centru Tala i kolaborativnoj izvedbenoj skupini BADco. za izniman doprinos plesnoj zajednici.

Čestitamo svim nagrađenima i podsjećamo da je posebno ove godine kolektivna pobjednica plesna zajednica!  

Izjave nagrađenih možete pogledati na našem Youtube linku: https://www.youtube.com/…/UCIRyX9d4zhCl_Va-VSvCm8Q/videos

Objavljeno
Kategorizirano kao Nagrade