Modularna škola travanj-listopad 2023.

Nomadska plesna akademija Hrvatska I TALA PLE(j) pozivaju na Modularnu školu

Što?

Modularna škola je pilot projekt edukativnog programa u polju izvedbenih umjetnosti i suvremenog plesa. Kroz višemjesečne module otvorit ćemo prostor za suradnju, razmjenu znanja i iskustava, prostor za rad i mentorstvo te povezivanje s lokalnom i regionalnom plesnom zajednicom.

Za koga?

Namijenjena je pojedincima zainteresiranim za autorski rad, razvijanje vlastite prakse te širenje suradnji u polju izvedbenih umjetnosti i suvremenog plesa.

Gdje?

U izvedbenom prostoru TALA PLE(j)S-a u Zagrebu, na Radničkoj cesti 27 (u sklopu Tvornice Katran) održavat će se radionice i intenzivi, a u određenim periodima bit će omogućen i prostor za rad.

Na kraju programa je dan ”Otvorene Scene” unutar kojeg će polaznici imati priliku prezentirati svoj rad u različitim formatima.

Kada?

Modul 1: 28.04. – 30.04.

Modul 2: 29.05. – 02.06.

Modul 3: 26.06. – 28.06.

Modul 4: 10.07. – 13.07.

Vaš modul ( rezidencija ) : 15.07. – 15.08.

Modul 5: 14.09. – 15.09.

Otvorena scena: 30.09 i 01.10.

Uz koga?

Mentori:

Irma Omerzo, Rok Vevar, Jasna Vinovrški,Jasmina Založnik.

Predavači:

Marijana Cvetković, Saša Fistrić, Davis Freeman, David Hernandez, Aleksandra Janeva Imfeld, Larisa Lipovac Navojec, Roberta Milevoj, Škvadra, Biljana Tanurovska Kjulavkovski, Zrinka Užbinec, Jasmina Založnik, Marin Živković, Jasna Žmak.

Kako se prijaviti?

Prijavu sa životopisom, kratkim motivacijskim pismom i prijedlogom projekta pošaljite na

ndacroatia@gmail.com, zaključno s 27.03.2023.

Prijaviti možete projekt na kojem već radite, praksu koju želite preispitati i produbiti ili novu ideju koju želite realizirati.

Objava rezultata bit će 03.04.2023.

Program je besplatan, a broj polaznika je ograničen.

Modularna školu vidimo kao prostor za razmjenu znanja i iskustava, prostor za međusobnu podršku i otvaranje pitanja u suradnji s drugim sudionicima nezavisne scene u Hrvatskoj i inozemstvu pa će njen finalni oblik ovisiti o samim sudionicima.

Program će omogućiti i razmjenu s umjetnicima iz programa ”Puzzle 7” u suradnji sa “Stanicom-servisom za suvremeni ples” iz Beograda.

Program je ostvaren uz podršku Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Nomadske plesne akademije, TALA PLE(j)S-a te projekata (Non) Aligned Movements i Life Long Burning.

Objavljeno
Kategorizirano kao Pozivi