Močvarina radionica / Jiu-Jitsu: Radionica za scenske izvođače, 25. i 26.02., 11-14 h, Močvara

Močvarni Laboratorij:Jiu-Jitsu: Radionica za scenske izvođače i sve koji se tako osjećaju

Dvodnevna radionica:
Subota 25.2.2023, 11:00-14:00
Nedjelja 26.2.2023, 11:00-14:00

Lokacija: Klub Močvara, Trnjasnki nasip b.b., Zagreb

Radionica se ne naplaćuje.

Radionica je namijenjena plesnim i izvedbenim umjetnicima i praktičarima scenskog pokreta.

Primamo ograničen broj polaznica_ka, prijave via Google Forms poveznice.
Kontakt: nikola@mochvara.hr

Radionica je primarno zamišljena kao crash-course svladavanja osnovnih obrazaca pokreta vještine jiu-jitse u parteru i stojci, kao dodatak ili inspiraciju za scensko gibanje ili koreografiju. Sekundarno, u slučaju da će biti interesa, kontekst bi se proširio na samoobrambenu i sportsku komponentu vještine. Prethodno znanje nije potrebno, ali bilo kakvo iskustvo u pokretu, plesu ili drugim borilačkim vještinama je bonus.
Neke okvirne tematske cjeline bit će: svladavanje osnovnih obrazaca pokreta u parteru bez partnera, pravilni padovi, specifične vježbe mobilnosti, osnovni okvir rada s partnerom i hijerarhija pozicija te njihovo račvanje u povezane obrasce pokreta i na kraju kompleksniji obrasci podobni za scenski pokret.
Jiu-jitsu je prije svega borilačka vještina, ali i profesionalni sport koji je u posljednjih desetak godina doživio svojevrsnu renesansu popularnosti u svijetu, primarno u Americi, ali sve više i u našem sokaku.
Vještina je srodna judu, vuku iste korijene, međusobno su se kroz povijest ispreplitale i na kraju ih je diferencirao sportski okvir — svaka se specijalizirala za svoju konkretnu fazu borbe: u judu su to tehnike bacanja iz stojeće pozicija primarne, s minimalnim radom u parteru, a u jiu-jitsi obrnuto — naglasak je na borbu na parteru s manjim naglaskom na stojeću poziciju.
Ne uči nas odgovaranju na agresiju agresijom, nego kontroli vlastitog tijela i tijela protivnika u cilju postizanja njegove predaje bez korištenja udaraca.

Što vam od opreme treba za radionicu:
Čista majica i hlačice po mogućnosti bez džepova i patentnih zatvarača (da ne bismo ozlijedili partnera) i ,ako je posjedujete, kompresijska rastezljiva sportska oprema idealna je za ovu aktivnost.
Prihvatljiva razina higijene jer se vježbe izvode s partnerom u bliskom kontaktu.
Dobra volja.


O instruktoru:
Nikola Milić bavi se ovim blesavim sportom od 2014. i trenutno je trener u JJ klubu Arrow u Domu sportova. https://www.facebook.com/JJKArrow
Danju je marketinški suradnik u Močvari, a noću član jedinog lijevog MMA podkasta na ovim prostorima (i šire).

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno