Karlovac Dance Festival – jesenska edicija

Jesenska edicija dvanaestog izdanja Karlovac Dance Festivala od 18. do 22. listopada u Karlovcu!

Karlovac, 4. listopada – Karlovac Dance Festival, međunarodni festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti, po dvanaesti se put održava u Karlovcu i to u dva ciklusa. Ljetna edicija uspješno se održala od 30. lipnja do 10. srpnja.Nadolazeća jesenska edicija održati će se od 18. do 22. listopada te će ugostiti recentne umjetnike i organizacije. Izvedbe će se održati u Gradskom kazalištu Zorin dom, a radionički i popratni program u Ateljeu suvremenog plesa u Karlovcu.

KDF jesen nam donosi tematska i kreativna promišljanja igre, smrti, postojanja, individualnog i kolektivnog iskustva, spektakla, pregovaranja (i prigovaranja), zajedništva, plesa i plesanja u izvrsnim plesnim predstavama. Posebna je vrijednost festivala edukativna – ideja same realizacije projekta od samih je početaka približavanje suvremene plesne umjetnosti široj javnosti, posebice djeci i mladima, kako bi kroz percepciju izvedbene umjetnosti kreirali naviku i kontinuitet u konzumaciji kulturno-umjetničkog sadržaja kao i sudjelovali u različitim edukativnim i kreativnim popratnim aktivnostima.

Festival otvara predstava DOWL autorice Sonje Pregrad u produkciji organizacije Objekt plesa i Četveroruka u utorak, 18. listopada u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom. Predstavu izvode Ivana Bojanić, Viktoria Bubalo, Lana Hosni, Anna Javoran, Ana Mrak, Eva Priečkova i Sonja Pregrad. Izvođački tim predstave nagrađen je za najbolju kolektivnu izvedbu strukovnih plesnih udruga (UPUH i UPPU PULS) 2021.

Predstava PATKA, SMRT I TULIPAN nastala u koprodukciji HNK Varaždin i Umjetničke organizacije VRUM bit će izvedena u srijedu, 19. listopada u 17 sati u GK Zorin dom. Režiju i koreografiju predstave potpisuju Sanja Tropp Frühwald i Till Frühwald, dramatizaciju Maja Katić, a glazbu potpisuje Damir Šimunović. U ovoj kazališno-plesno-vizualnoj predstavi plešu i glume Petra Bokić, Dina Ekštajn i Ana Mrak, dok na grafoskopu umjetnica Petra Bokić stvara projekcije. KDF prvi put ugošćuje i radove recentnih umjetnica Silvie Marchig, Koraljke Begović i Mie Zalukar, a gost festivala je i Bruno Isaković koji je bio jedan od umjetnika gosta na 1. KDF-u 2011. godine kada se program održao u KINU EDISON.

Silvia Marchig na KDF festivalu će prezentirati predstavu SOL u četvrtak, 20. listopada u 20 sati u kazalištu Zorin dom. SOL je solo izvedba autorice Silvie Marchig, glazbu potpisuje Josip Maršić, dizajn rasvjete Saša Fistrić a kostim i instalaciju osmislila je Tea Kantoci.

U Petak, 21. listopada na programu festivala su dvije predstave.Umjetnica Koraljka Begović na festivalu donosi predstavu PLAYING REALITY koja ja nastala u produkciji organizacija Domino, UPUH i same autorice. Predstavu izvode Martina Tomić, Koraljka Begović, Nastasja Štefanić i Mia Zalukar, koje ujedno potpisuju i koreografiju. Dramaturgiju predstave potpisuje Jasna Jasna Žmak, glazbu Nenad Kovačić, oblikovanje svjetla Saša Fistrić a kostimografiju Stella Leboš. PLAYING REALITY na programu je 21. listopada u 19 sati u kazalištu.

Isti dan predstava MELODRAMA autorice Ivana Kalc na programu je u 20 sati u Zorin domu.Jesenska edicija KDF-a zatvara se dinamičnom predstavom ”KILL B.” autora Brune Isakovića i Mie Zalukar, u produkciji organizacija Malo Sutra i Domino. Predstava će biti izvedena u subotu, 22. listopada u 20 sati u GK Zorin dom. U predstavi plešu Bruno i Mia, dok dramaturgiju potpisuje Vedrana Klepica, oblikovanje svjetla Saša Fistrić, oblikovanje videa Bruno Isaković, oblikovanje zvuka Hrvoje Nikšić a kostimografkinja je Zdravka Ivandija Kirigin.

Pored spomenutih predstava, jesenska edicija Karlovac Dance Festival uključuje i popratni program: plesnu radionicu IGROM DO KREACIJE Koraljke Begović i Martine Tomić te projekcije plesnih filmova i otvorenu Plesnu medijateku u Ateljeu suvremenog plesa.

Karlovac Dance Festival održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH i Grada Karlovca.

Ulaznice za predstave u kazalištu podižu se na blagajni GK Zorin Dom.

Detaljnije informacije o festivalu pronađite na https://freedance.hr/kdf-hr/

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno