“GLASNO PITANJE”-poziv na psihodramske radionice

U sklopu programa “GLASNO PITANJE (tjelesno-vokalni laboratorij)”, veselimo se pozvati vas na set psihodramskih radionica koje za temu imaju odnos prema vlastitom glasu, a vodit će ih Jasna Žmak.


utorak 28., srijeda 29., četvrtak 30.6.2022., 19h – 21h.


“GLASNO PITANJE” je istraživačko-edukativni projekt koji za cilj ima okupiti umjetnike s interesom za pokret, somatske prakse, rad s glasom i samoobrazovanje. Ideja je otvoriti multidisciplinarni pristup glasu te uključiti predavačice i predavače čije se prakse direktno ili indirektno povezuju s radom na glasu.


Psihodramske radionice “Moja glas, moja borba, moja žudnja”
Kroz tri psihodramska susreta istražit ćemo različite uloge koje naši glasovi imaju u našim životima – od glasa kao prekida šutnje preko glasa kao sredstva komunikacije do glasa kao puta užitka – ispitat ćemo što nam naš glas sve znači i na koje ga sve načine trenutno koristimo ili možemo koristiti u našim privatnim, poslovnim i drugim socijalnim odnosima.


Psihodrama je edukativna i terapijska metoda koja se bazira na principu igranja uloga te omogućava sagledavanje situacija i problema iz više različitih perspektiva, a mi ćemo ju iskoristiti za različite oblike ozvučivanja naših unutarnjih glasova.
Na radionice su dobrodošle sve osobe koje žele istražiti odnos prema vlastitom glasu te koje sebi i drugima znaju postaviti zdrave granice. Za sudjelovanje u radionicama nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo. Radit ćemo u maloj grupi, do 6 osoba.
Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju i nekoliko rečenica o tome zašto želite sudjelovati u radionicama. Prijave se šalju na mail: lana.hosni@hotmail.com do 22.6.2022., a mjesta se popunjavaju redoslijedom prijave.

Prijaviti se možete isključivo za sudjelovanje u cjelokupnom ciklusu.
Mjesto odvijanja još će biti potvrđeno, moguće je da će biti tražena donacija za prostor (do 50kn).


Voditeljica radionica je dramaturginja i psihodramska praktičarka Jasna Žmak, koja se trenutno nalazi u edukaciji za psihodramsku psihoterapeutkinju. Docentica je na odsjeku dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, te autorica nekoliko knjiga. Od 2019. vodi program psihodramskih radionica o seksualnosti “One stvari”.

Projekt se održava u suradnji s UPUH-om, uz podršku Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu.

Vizual_Iva Korenčić

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno