” … , ? ??š ?? ????? ??????”

??.?. ? ?.?. ? ??????? ??????? ?????? ????????? ?????????? ć? ?? ???ž??? ????????? ???????? ????? ????????? ? ???? ??????ć.

„…traženje izvođačkog principa koji će generirati koreografski sadržaj višestrukih uporišta, ali istovremeno i podržati specifičnije pristupanje prostoru odnosno spomenutu podjelu na on i off screen. Ubrzo smo zaključili da u tehnici kolaža uvijek neki dio ostaje vidljiv (on), a neki nevidljiv (u off-u) te smo krenuli u ispitivanje mogućnosti njegove scenske translacije. Shvatili smo da u scenskom kontekstu tehnika kolaža može funkcionirati kroz postupke izlaganja i prikrivanja izvođačkih fragmenata te kao njihova kompilacija. (…)

(…) Sa svim navedenim konceptualnim i izvođačkim dostignućima dolazimo na rezidenciju u Pogon Jedinstvo. Glavno problemsko pitanje s kojim ćemo se baviti u novoj i završnoj fazi istraživanja jest što bi to bio on i off screen među tijelima. Ono nam omogućuje nadogradnju prethodne predstave s konceptualnim slojem koji će tematizirati, pored već obrađene prostornosti, i specifično pristupanje formi dueta.“

Više na: https://www.pogon.hr/…/dora-pocedic-i-linda-tarnovski…/

Koreografija i izvedba: Dora Pocedić i Linda Tarnovski

Dramaturgija: Luka Bosanac

Glazba: Elizabeta Marjanović

Tehnička podrška: Jasmin Dasović i Lana Nežman

Produkcija: Pogon Jedinstvo

Dizajn: Bojan Crnić

Posebne zahvale: MO “Voćarska”, NTS Dancestore, Goran Pocedić

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno