RADIONICE 19.04-25.04.2021.

NAJAVA RADIONICA OVAJ TJEDAN

DanceOnNet radionica_THE DOTS METHOD BY ALEKSANDRA JANEVA IMFELD_Požeški plesni kreatorij

Nakon četiri uspješno realizirane ovogodišnje radionice pod vodstvom Ane Mrak, Nike Lilek, Endija Schrottera i Eme Janković peta u nizu je plesna umjetnica i koreografkinja Aleksandra Janeva Imfeld koja će nam voditi radionicu “THE DOTS METHOD” putem zoom platforme.
Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar kroz projekt “DanceOnNet” svoje dvadesetjednogodišnje djelovanje u području popularizacije suvremenog plesa kroz više područja edukativnog, izvedbenog i organizacijskog karaktera nastoji prilagoditi novonastalim uvjetima koji bitno ograničavaju i smanjuju vidljivost planiranih kreativnih sadržaja. Glede neizvjesnosti načina provedbe većine projekata, nadogradnja i kreiranje istih uz digitalni pristup čini se spasonosnim rješenjem. Dijelom ovog projekta je i “Požeški plesni kreatorij” – edukativni program s gostujućim plesnim umjetnicima.
Dvodnevna radionica namijenjena je svima, glumcima, plesačima, drugim umjetnicima, s predznanjem ili bez, a održati će se putem zoom platforme 24. – 25. travnja 2021.(subota i nedjelja) od 18:00 – 19:30.
Kotizacija za sudjelovanje:
1 termin / 25 kn.
2 termina / 50 kn.
Obrazac prijave možete ispuniti na
www.ilijanaloncar.hr pod “online radionice” te na istom pronaći podatke za uplatu slijedom čega šaljemo link za sudjelovanje.
Dodatne informacije na 098 884 057.

OPIS RADIONICE:
Praksa istraživanja pokreta Aleksandre Janeve Imfeld « Točkanje » je metoda koja prepoznaje i nastoji izbjegavati uobičajenu organizaciju, ritam, navike i slijed naše improvizacije te tako iznova pokreće tijelo na neočekivan način. Tijelo će se koristiti kao prostor, a „točka“ kao njezin „autor“ unutar tog praznog prostora. Radit ćemo na istraživanju jednostavnih ideja o promjeni fokusa iz dijelova tijela kao onih koji pokreću pokret, do onih preciznih točki koje se nalaze bilo gdje unutar tijela koje zaista iniciraju taj isti pokret. Koriste se razne vježbe koje služe za stjecanje povjerenja za donošenje odluka o točnom vremenu/trenutku. Fokus je na promatranju donesenih odluka, komponiranju i odlučivanju o tome što slijedi, ne promatrajući pritom ništa kao pogrešnu odluku. Ključan doprinos daljnjim impulsima/ nagonima jest razumijevanje vrlo brzog aller-retoura, odnosno odnosa između odluka koje tijelo donese i povratne informacije koju nam ono šalje.

CV:
Aleksandra Janeva Imfeld rođena je u Makedoniji. Završila je Školu za suvremeni ples Ane Maletić u Zagrebu, a ples u Bruggeu i Lieru u Belgiji. 1998. godine bila je studentica DanceWEB-ove stipendije u Beču, a u New Yorku je bila stipendistica u The Jennifer Muller Company. 2012. završila je postdiplomski program a.pass (napredni studij za performanse i scenografiju) u Bruxellesu, gdje je razvila metodu rada „konektor“ za kolektivno autorstvo i koristi je u svim svojim radovima. Aleksandra je bliska suradnica BADca iz Zagreba. Radila je s Ismaelom Ivom, System Castafioreom, Briceom Lerouxom, Davidom Hernandezom i mnogim drugima. Jedna je od suosnivačica Nomadske Plesne Akademije i Nomadske Plesne Akademoije Hrvatska. Gostujući je profesor na SNDO – Amsterdam,ISAC u Briselu i Plesnoj akademiji u Zagrebu.
Kao koreograf surađivala je Studiom za suvremeni ples,Tras kolektivom,BAD co,Tala plesnim centrom,IMRC-om i mnogim drugima.

Prostor ni ja-ONLINE radionice

Prostor ni ja- online radionice održati će se u sklopu projekta umjetničke online platforme Prostor ni ja, koja je proizašla iz istoimene multimedijalne predstave i istraživačkog rada autora Koraljke Begović, Nastasje Štefanić, Matije Kralja i Nikoline Rafaj. Radionice će se realizirati kroz nekoliko tema, a pod vodstvom članova autorskog tima.


Fotograf i video umjetnik Matija Kralj polaznike će podučiti osnovama snimanja različitih interijera i eksterijera ali i tome kako snimiti tijelo i pokret kao i osnovama montaže videa i zvuka. Koreografkinje i plesačice Koraljka Begović i Nastasja Štefanić s polaznicima će kroz radionice improvizacije raditi na različitim pristupima temi prostora te osnovama koreografije za kameru. Nastasja Štefanić će također provesti i radionicu zvuka putem koje će s polaznicima raditi na osvještavanju povezanosti pokreta i zvuka. Nikolina Rafaj s polaznicima će raditi na postavljanju partiture za istraživanje s temom prostora kao i voditi ih kroz dramaturško postavljanje kratkih video radova.

Radionice su besplatne, a održavati će se online putem zoom platforme, u periodu od 8 tjedana. Uvodni susret održati će se 25.4. u 19:00h, na kojem će se definirati i daljnji termini s prijavljenom grupom polaznika.  

Tijekom radioničkog ciklusa polaznici će u suradnji s voditeljima radionicama kreirati kratku koreografiju za kameru s temom prostora. Svi video radovi biti će objavljeni na spomenutoj online platformi. Na radionicu se mogu prijaviti svi zainteresirani, bez obzira na prethodno iskustvo u snimanju i plesnom radu.

Rok za slanje prijava je petak 23.04.2021. Prijave te sva ostala pitanja vezana za radionicu i platformu šaljite na prostornija@gmail.com.

Više o platformi potražite na:  

https://www.facebook.com/Prostor-ni-ja-107637764742870

https://prostornija.eu/

Program je financijski podržan od strane Ministarstva kulture i medija RH.

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno