RADIONICE 10.04-11.04.2021.

Subota 10.4./15:30-18:30 i Nedjelja 11.4./10-13, plato Doma mladih Split

Radionica “Suvremena plesna tehnika I”: Sat se sastoji od osvještavanja funkcionalnosti tijela i dubokih struktura koje vode u pokret i prethode mu. Fokus je na istraživanju pokreta i uživanju u njemu. Baza sata je serija vježbi koje se izvode detaljno i analitički, raznih tema i intenziteta, kako bi dovele do pročišćenog i redefiniranog pokreta. Pomoću improvizacijskih zadataka ili fiksiranih plesnih kombinacija tijelo plesača ide ka akumulaciji novih obrazaca kretanja. Koristi se znanje koje imamo, kako bi kroz poznate strukture došli do novih, specifičnih svakom polazniku pojedinačno. Radionica je namijenjena neplesačima i početnicima.

Josipa Štulić je koreografkinja, plesačica i plesna pedagoginja, koja posljednjih godina svoj umjetnički rad bazira u rodnom Zadru. Nakon završenog studija plesa u Austriji na Salzburg Experimental Academy of Dance sudjeluje u brojnim predstavama i projektima u Hrvatskoj i inozemstvu; Hit the Boom & More than naked – Doris Uhlich, the _beatles – Saša Božić i Petra Hrašćanec, Crtač – BADco., Utopija produženog sada i ovdje, Dom – Sonja Pregrad, High Spirits – Martina Granić, Razlikovanja –Irma Omerzo, Bodies in urban spaces – Will Dorner, Gozd – Matea Bilosnić.

Trenutno djelovanje veže uz Zadarski plesni ansambl gdje je angažirana u plesnim predstavama, umjetničkim videima, zatim kao korograf i plesni pedagog. Autorica je projekta Radionice plesa i pokreta za ne-plesače te zadarskog Flashmoba. Od vlastitih autorskih radova izdvaja This is not a love song i 1,2,3,4! gdje osim pokreta koristi glas i tekst. Radi sa lokalnim video umjetnicima te često staje ispred kamere kao izvođač i sukreator.

Predaje yogu nakon završene obuke u Zagrebu. Prvostupnica je politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Nakon tri uspješno realizirane ovogodišnje radionice pod vodstvom Ane Mrak, Nike Lilek i Endija Schrottera, četvrta u nizu je plesna umjetnica Ema Janković koja će nam voditi radionicu “CONTEMPORARY IN YOUR ROOM” putem zoom platforme.
Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar kroz projekt “DanceOnNet” svoje dvadesetjednogodišnje djelovanje u području popularizacije suvremenog plesa kroz više područja edukativnog, izvedbenog i organizacijskog karaktera nastoji prilagoditi novonastalim uvjetima koji bitno ograničavaju i smanjuju vidljivost planiranih kreativnih sadržaja. Glede neizvjesnosti načina provedbe većine projekata, nadogradnja i kreiranje istih uz digitalni pristup čini se spasonosnim rješenjem. Dijelom ovog projekta je i “Požeški plesni kreatorij” – edukativni program s gostujućim plesnim umjetnicima.

Dvodnevna radionica namijenjena je plesačima s predznanjem i iskustvom, a održati će se putem zoom platforme
10. – 11. travnja 2021.
(subota i nedjelja) od 18:00 – 19:30.

Kotizacija za sudjelovanje:
1 termin / 25 kn.
2 termina / 50 kn.

Obrazac prijave možete ispuniti na
www.ilijanaloncar.hr pod “online radionice” te na istom pronaći podatke za uplatu slijedom čega šaljemo link za sudjelovanje.
Dodatne informacije na 098 884 057.

Radionica će započeti s mobility flow warm up-om te će se nastaviti u smjeru pripreme kroz određene vježbe za osvještavanje tijela i koreografiju koju cemo raditi (naravno prilagođenu za male prostore).

Ema Janković je profesionalna plesačica rođena u Puli. Diplomirala je na konzervatoriju Trinity Laban u Londonu 2012. godine.
Za to vrijeme radila je u NDT II u Nizozemskoj i Joss Arnott Dance Company u Velikoj Britaniji. Nakon 2012. plesala je u mnogim projektima od kojih su neki: „Glasshouses“ Lewisa Majora u Velikoj Britaniji, „La Femme“ Saint Louis Rhino, „Recurrent measures“ Georgea Stamosa, „Hunger“ Miloša Isailovića i mnogi drugi. Bila je dio kompanije Jasmin Vardimon II (JV2) i izvela je „Tomorrow“ s Jasminom Vardimon Company u Sadler’s Weels. Dio je Balkanskog plesnog projekta od 2016. godine, radeći s Igorom Kirovim, Aleksandrom Ilićem, Natalijom Iwaniec itd.
2015. s kolegicom Andreom Solomun osnovala je Dance Company & M, koreografirajući, producirajući i plešući u 5 cjelovečernjih predstava (2015. -2019.): „Prison of Decision“, „Oh Sweet Something“, „Room N ° 7“, „Room N °13“ i „3“.
2018. radila je u Staatsoper Unter den Linden u operi „Hippolyte et Aricie “u koreografiji Alette Collins iz Berlina.
Pridružila se Tanzcompagnie Landesbuhnen Sachsen 2019. godine.

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno