Radionica s Carlom Bottiglieri: ”Mjesto prostora” (”The Place of Space”)

SomaHut poziva sve zainteresirane na online radionicu The Place of Space/ Mjesto prostora. Voditeljica je Carla Bottiglieri, a radionice će se održati 12. ožujka 2022.,

od 17,00  do 19,00 sati.

Prijave na: somahut.mmk@gmail.com

Naziv radionice posuđen je iz intervjua, objavljenog 2006. u časopisu Contact Quarterly, Nancy Stark Smith i Andree Olsen s Bonnie Bainbridge Cohen, utemeljiteljicom Body-Mind Centeringa ®. U ovom razgovoru Bonnie se referira na svoje istraživanje embrionalnog razvoja, kao otjelovljenja ”prostora” u procesu koji traje. Kako osjećamo ”prostor”? Kako stvaramo iskustvo ”prostora” kroz otjelovljenje i uključivanje?
Prema staroj taoističkoj tradiciji, srce se smatra praznim prostorom, poput kazališne scene na koju glumci dolaze odigrati ulogu i potom odlaze.
Oslanjajući se na embrionalni razvoj srca, voditeljica će podijeliti neka razmišljanja i geste koje se tiču ove ”praznine”, kao mjesta prolaza koje otkriva fundamentalnu povezanost među stvorenjima.

Carla Bottiglieri je nezavisna istraživačica u polju somatske pedagogije i teorije, certificirana praktičarka i predavačica Body-Mind Centering ®  metode te certificirana praktičarka Rolfing/Structural Integration metode. Usporedno s plesnim školovanjem i izvođačkim radom, studira Klasične studije i Estetiku na Sveučilištu u Salernu, kao i Izvedbene umjetnosti na Sveučilištu Paris 8. Trenutno živi u Faenzi, Italija, gdje zajedno s Thomasom Greilom djeluje kroz organizaciju minima somatica.

Ova online radionica, organizirana kao dio projekta SomaHut 2021, uvod je i najava radionice planirane u lipnju 2022. u Zagrebu.

Sudjelovanje na radionice se ne naplaćuje, no svojom donacijom, u skladu s mogućnostima, podržat ćete organizaciju sljedeće radionice i nastavak rada SomaHut platforme. Podatke za uplatu donacije dobit ćete po prijavi.

SomaHut je platforma usmjerena na povezivanje ljudi i razmjenu informacija te dobrobiti somatskog rada između somatskih praktičara, edukatora i terapeuta, umjetnika i aktivista koji u svom radu koriste somatski pristup, kao i šire zainteresirane javnosti. Cilj projekta je stvaranje strukture povezivanja/ umrežavanja različitih inicijativa, skupina, projekata, praksi i pojedinaca kroz zajedničke interese i potrebu da se afirmira somatika kao pristup te način mišljenja, društvenog i političkog djelovanja, kao i umjetničkog stvaranja.

SomaHut, 2020., pod okriljem Multimedijalne kolibe, pokreće plesna umjetnica i somatska praktičarka Zrinka Šimičić Mihanović, kao odgovor na potrebe zajednice, artikulirane na inicijalnom sastanku ”somatske mreže”, organiziranom u sklopu festivala Improspekcije2017.

Fb event:

https://fb.me/e/4cnOHWppv

Događanja u sklopu platforme SomaHut možete pratiti preko:

somahut.org

https://www.facebook.com/groups/1302629250115308/

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno