Premijera: “Stidljivost drveća” u Galeriji Vladimir Bužančić

U petak, 29. listopada u 20,00 sati, u Galeriji Vladimir Bužančić – Centar za kulturu Novi Zagreb, premijerno će se izvesti multimedijalni scenski rad “Stidljivost drveća”, autorskog kvarteta Mihanović – Müller – Šimičić – Šovagović.

Ostale izvedbe na rasporedu su 30. listopada te 02., 03. i 04. studenog, s početkom u 20,00 sati. Adresa je Trg Narodne zaštite 2.

(https://goo.gl/maps/eAKZtg4jtHEKjHCJ9)

Zbog ograničenog broja posjetitelja molimo da svoje mjesto rezervirate na: multimedijalnakoliba@gmail.com

“Prostor između, / ničiji i svačiji. / Od mangrova Costa Rice / do kamforovca Malezije, / od australskih eukaliptusa / do sjevernoamerčkih borova: / drveće propušta / drugo drveće, / bez straha, / kako bi preživjelo.”

Dubravko Mihanović Šimičić – tekst

Michaela Müller – animacija uživo

Zrinka Šimičić Mihanović – ples

Filip Šovagović – glas i glazba

fotograf: Jasenko Rasol

“Stidljivost drveća” okuplja četvero umjetnika iz različitih, a opet bliskih područja djelovanja, sa željom da se sretnu u “ničijem i svačijem prostoru između”, upisujući u njega motive poput straha od drugog, potrebe da (se) zaštitimo i nemogućnosti da to učinimo, korijenja i lutanja, empatije i uvažavanja… Poetski monolog koji Dubravko Mihanović Šimičić za ovu priliku ispisuje, loman je u narativu i kaleidoskopičan u slikama koje se pojavljuju i nestaju, pretapajući se u plovu sna; nosi ih glas Filipa Šovagovića, uz dodire njegove autorske glazbe koju izvodi na akustičnoj gitari, nudeći plesačici Zrinki Šimičić Mihanović ritmičku strukturu premreženu tišinama; njezin je ples pak odgovor, ali i poticaj, na / za tekst, glazbu i sliku, koje podržava ili im se opire, gdjekad tek asocijativno povezana s njihovim motivima; a animacija Michaele Müller koju stvara uživo, u trenutku izvedbe, te ju gledamo projiciranu na zidu, pomoću jednostavnih predmeta kao što su uže, tkanina ili staklenka, stvara začudne, snolike prizore u stalnom gibanju i doticanju s ostalim segmentima izvedbe…

Projekt je realiziran u koprodukciji Multimedijalne kolibe i Play / Pause – Paint Film, Müller,

u suradnji s Centrom za kulturu Novi Zagreb.

Projekt su podržali: Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb, Kulturförderung Kanton St.Gallen.

https://fb.me/e/2CU4KULTI

Objavljeno
Kategorizirano kao Predstave