POZIV NA AUDICIJU ZA PODMLADAK 2.0

PODMLADAK Studija za suvremeni ples je poseban program kreativne edukacije mladih plesača baziran na radu na suvremenim plesnim tehnikama, improvizaciji i kreativnom procesu uz podršku pedagoga – članova ansambla Studija za suvremeni ples, a zamišljen je kao edukacijski program koji mlade plesače priprema za nastavak njihove visokoškolske umjetničke edukacije te za profesionalno plesno djelovanje.

Ovaj program je kontinuirano djelovao do 2016., te je iz njega proizašlo mnoštvo mladih plesača i plesačica koji su svoje umjetničko obrazovanje nastavili na inozemnim plesnim akademijama. Neki od njih pridružili su se i profesionalnim projektima Studija za suvremeni ples, a neki i danas djeluju kao stalni članovi ansambla.

Nakon višegodišnje stanke, Studio za suvremeni ples ovoga proljeća ponovno pokreće program edukacije mladih plesača, PODMLADAK 2.0 , koji će se, iznimno ove godine zbog epidemiološke situacije, održavati isključivo online, a bazirat će se na istraživačko-kreativnom procesu čiji cilj je kreiranje solo cjelina koje se će se u obliku kratkih plesnih filmova premijerno prikazati online na društvenim mrežama te na web stranici Studija za suvremeni ples.

PODMLADAK 2.0 će mentorirati članovi SSP-a kroz online edukaciju koja će se provoditi kroz različite pristupe: grupne sesije uživo preko Zooma, dijeljenje snimljenih video materijala i istraživačke procese svakog od mladih plesača ponaosob uz mentora.
Zbog online karaktera ovogodišnjeg PODMLATKA2.0, broj sudionika procesa bit će ograničen na maksimalno šest mladih plesača. Svakom sudioniku bit će dodijeljen jedan mentor.
Trajanje kreativnog procesa je šest tjedana, uz kontinuiran rad s mentorima online, u periodu od 1.svibnja do 15.lipnja 2021. Dinamika rada se određuje individualno, u dogovoru s mentorima.

Pozivamo sve zainteresirane mlade plesače (dob 17+) da se prijave na audiciju za PODMLADAK 2.0.
Prijave moraju sadržavati osnovne informacije o kandidatu (ime i prezime, godina rođenja, kratka biografija) te video snimku vlastite izvedbe plesnog materijala po izboru u maksimalnom trajanju do 2 minute.
Molimo zainteresirane da prijave pošalju na mail studio.suvremeni.ples@gmail.com najkasnije do 20. travnja 2021.

Objavljeno
Kategorizirano kao Pozivi