PLATFORMA HR 2021-poziv na premijeru Melite Spahić Bezjak //Magnetsko polje igre//

Kroz dosadašnje djelovanje, PLATFORMU HR smo definirali kao projekt koji se temelji na suradnji, zajedništvu i podršci.Osluškivali smo potrebe nezavisne plesne scene te u sinergiji s istom razvijali sam festival. Novim formatom cjelogodišnjeg rezidencijalno-istraživačkog festivala nastavljamo pružati podršku, ali radimo i korak više ka nužnom otvaranju prostora koji udomljava umjetnike, umjetničke organizacije i njihove projekte sa fokusom stvaranja i osiguravanja uvjeta za umjetničke procese, proizvodnju i izvedbu. U sklopu rezidencije koja se odvijala u prostoru Plesnog Centra TALA tijekom 2021., hrvatski su izvedbeni umjetnici stvarali i razvijali autorske umjetničke projekte.

Svoje premijerne izvedbe prikazati će na različitim lokacijama u gradu Zagrebu, u periodu od listopada do prosinca 2021. te na taj način obogatiti raznovrsnim estetikama i pristupima ovogodišnju ediciju festivala.

Umjetnici koji će se predstaviti kroz rezidencijalno-istraživački festival PLATFORMA HR 2021 su: Melita Spahić Bezjak, Sonja Pregrad, Žak Valenta, Silvia Marchig, Iva Nerina Sibila, Marko Gutić Mižimakov, Umberto Lancia, Roberta Milevoj i Ana Kreitmeyer.

Posebno želimo naglasiti da je ovakav format festivala ostvaren u suradnji sa akterima plesne scene, njihovim organizacijama i projektima //F.R.E.E.D.A.N.C.E., ANTISEZONA, TRAFIK, KIK MELONE, TRAS// kao i izvedbenim prostorima Pogon Jedinstvo, Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu i Hrvatski glazbeni zavod te im ovim putem zahvaljujemo.

Projekt je realiziran uz potporu Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Zaklade Kultura Nova.

Prva premijerna izvedba koju najavljujemo je multidisciplinarna predstavaMelite Spahić Bezjak „Magnetsko polje igre“ koja će se održati 09. i 10. listopada 2021., s početkom u 19:30 sati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu (demonstracijski kabinet Nikole Tesle).

Radi evidencije sudionika te ograničenog broja prisutnih, molimo Vas da svoj dolazak potvrdite do petka, 08.10. na mail: ines@tala.hr Kako bismo Vas mogli uvesti u obveznu evidenciju, potrebno je da prilikom potvrde dolaska, u isti mail upišete: ime i prezime, e-mail adresu i kontakt broj telefona.

Napominjemo da ćemo poštivati sve epidemiološke mjere, a Vas bismo zamolili da ponesete masku za lice, bez koje prisustvovanje, nažalost, neće biti moguće.‍

PROGRAM PLATFORME HR 2021

09. i 10.10. u 19:30 h – premijera!

Melita Spahić Bezjak: Magnetsko polje igre / F.R.E.E.D.A.N.C.E. & PC TALA

Tehnički muzej Nikola Tesla (demonstracijski kabinet Nikole Tesle), Savska 18

15.10. u 19.30 h – premijera!

17.10. u 19 h

Sonja Pregrad: DOWL @Antisezona 21

Muzej suvremene umjetnosti, Av. Dubrovnik 17

17.10. u 18 h – predpremijera

u 20 h – premijera!

Žak Valenta: I am alive / TRAFIK

Hrvatski glazbeni zavod, Gundulićeva 6

19.10. u 20 h – generalna proba sa publikom

20.10. u 20 h – premijera!

21.- 23.10. u 20 h – izvedbe

Kik Melone: MAJKE U PROLJEĆE / TUŽNIJI OD NAJTUŽNIJEG KOMADA. IKAD. @Antisezona 21

Plesni Centar TALA, Radnička 27

30.10. u 19:30 h – premijera!

Roberta Milevoj & TRAS: Prizori

Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip

Ana Kreitmeyer: O ROZOJ BUDUĆNOSTI (datum/vrijeme/mjesto TBC)

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno