Periskop 2021 – Otvoren poziv umjetnicima_cama za sudjelovanje u Periskopu 2021

Pozivamo umjetnice_ke i umjetničke kolektive iz Hrvatske koji djeluju na području suvremenog plesa da prijave predstave suvremenog plesa na otvoreni poziv za sudjelovanje u programu Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa – Periskop 2021. Radovi se mogu prijaviti u tri kategorije:

1. recentne predstave suvremenog plesa umjetnica_ka / umjetničkih kolektiva iz Hrvatske
2. novi horizonti – za radove suvremenog plesa u nastajanju ili završene predstave koji su prvi autorski radovi umjetnica_ka / umjetničkih kolektiva iz Hrvatske
3. lokalni_e autori_ce – za predstave suvremenog plesa umjetnica_ka / umjetničkih kolektiva s područja Rijeke i okolice

Prijave se zaprimaju putem obrasca na ovoj poveznici do 1.6.2021. Odabrane_i umjetnice_i / umjetnički kolektivi bit će obaviješteni o rezultatima natječaja putem e-maila najkasnije 15.6.2021.

Periskop osigurava: izvedbeni prostor, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara_ku zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu, honorar, smještaj, putne troškove i jedan topli obrok dnevno.

Festival suvremenog plesa i novog cirkusa – Periskop manifestacija je koja okuplja umjetnice_ke iz Hrvatske i inozemstva. Organizira je Prostor Plus, s ciljem decentralizacije plesne i cirkuske umjetnosti u Hrvatskoj te jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa i novog cirkusa u Rijeci. Ove se godine Periskop planira održati od 30.8 do 6.9.2021. u Rijeci. Moguće su prilagodbe programa i termina festivala zbog okolnosti uzrokovanih COVID-19.

Više informacija o festivalu potražite na www.periskopfestival.com.

Festival Periskop financijski podržavaju Grad Rijeka i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice upravlja SU Molekula.

Objavljeno
Kategorizirano kao Pozivi