NAJAVLJUJEMO POČETAK PROGRAMA “UPUH Susreti koji nedostaju: Mentalno zdravlje u izvedbeno plesnoj zajednici”

Autorica vizuala: Antonia Dorbić

S veseljem vas obavještavamo o početku novog ciklusa unutar inicijative „UPUH Susreti koji nedostaju”, koji je u ovom trenu usmjeren na temu mentalnog zdravlja u plesno izvedbenoj zajednici. Želja nam je omogućiti radionice i susrete terapijsko-edukativnog karaktera na teme koje prepoznajemo kao relevantne u brizi za mentalno zdravlje uzimajući u obzir specifičnosti struke unutar koje djelujemo. 

Kao prvu u nizu radionica najavljujemo psihodramske radionice koje će se odviti u sklopu Sounded bodies festivala, a vodi ih Jasna Jasna Žmak:

UPUH Susreti koji nedostaju: Prostori (ne)sporazuma

11.10. & 12.10., 15-17h , MAMA, Preradovićeva ul. 18

Kratko o radionici: Većina umjetnika_ca u svojoj glavi ima ideju “neke scene” kojoj pripada te “neke publike” s kojom komunicira. Pa iako su oba ta pojma sastavljena od vrlo konkretnih osoba, oba su istovremeno natopljena i brojnim projekcijama, fiksacijama i pretpostavkama koje pak, kod samih umjetnica_ka proizvode razne vrste pritisaka, očekivanja i nesigurnosti. Na ovim ćemo radionicama zato imati prilike, kroz psihodramu, ostvariti posebnu vrstu susreta sa “tim nekim scenama” i “tim nekim publikama” koje svi nosimo u glavi, ali im se rijetko posvećujemo u okviru uobičajenih procesa.

Više informacija na:

https://facebook.com/events/s/susreti-koji-nedostaju-prostor/1478934679286351/

https://thisisadominoproject.org/upuh-susreti-koji-nedostaju-prostori-ne-sporazuma/ 

VIŠE O PROJEKTU

Kao Upravni odbor udruge plesnih umjetnika Hrvatske “UPUH” želimo otvoriti pitanje mentalnog zdravlja unutar struke u kojoj djelujemo te omogućiti prostor za dijalog i podršku u kolektivnoj proradi tema koje se više ili manje direktno odražavaju na živote svih nas koji djelujemo u plesnoj umjetnosti bilo kao izvođači/ce, autori/ce, plesni pedagozi/pedagoginje, kritičari/ke ili organizatori/ce, itd.. Osim najavljene radionice u listopadu, u suradnji sa stručnjakinjama iz polja psihoterapije kroz siječanj planiramo provesti susrete na teme:

  • situacija “burn out”-a
  • odnos prema boli i nelagodi unutar treninga/izvedbe/umjetničke prakse/umjetničkog procesa/obrazovanja i pedagoškog rada
  • posramljivanje tijela unutar plesnih praksi, obrazovanja i pedagoškog rada, kritike
  • emocije i ples – kako se snalazimo u odnosu na ideju “neutralnosti” izvođača/ice

PLANOVI ZA DALJE I POZIV NA SUDJELOVANJE

Želja nam je dalje razvijati projekt u skladu s potrebama i interesom suvremene plesne zajednice te vas pozivamo da nas kontaktirate ukoliko i sami/e imate ideje, prijedloge ili želju za sudjelovanjem u stvaranju i provedbi daljnjih sadržaja programa. Planiramo nastaviti obrađivati teme koje se tiču mentalnog zdravlja kroz radionice, tribine, panele, simpozije, tekstove te potaknuti implementaciju obrađenih tema u umjetničke i pedagoške prakse.

UKOLIKO ŽELITE BITI UKLJUČENI/E, MOLIMO JAVITE SE DO 7.10. NA MAIL lana.hosni@hotmail.com kako bismo sve prijedloge i suradništva stigle uključiti u prijavnice.

*Prva faza projekta odvija se uz financijsku podršku Udruge Domino koja je ostvarena prijavom na javni poziv KRIK- kriza i kreativa.

Veselimo se početku provedbe projekta i  vašem odazivu!

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno