Lana Hosni-soma diva

Premijerna izvedba predstave ???? ????

20. studenog 2021. u 19.00 sati, u Koncertnoj dvorani kazališta KNAP, u sklopu platforme SomaHut 2021

???? ????? – inicijativa, koncept, izvedba
????? ?????? – glazba, izvedba
????? ????ć ??ž?????? – dizajn, prijatelj predstave

rezervacije na mail: mizimakov@gmail.com
*radi epidemiološke situacije broj mjesta je ograničen stoga vas molimo da, ukoliko niste u mogućnosti doći, rezervaciju otkažete u što kraćem roku kako bismo mjesto mogli prepustiti nekom drugom.

???? ???? zamišljena je kao tjelesno glazbeni, više ili manje glasovni, izvedbeni događaj. Ona je ujedno i izvedba i pitanje kako postaviti uvjete za izvedbu da stigne. Postavke procesa su da radim(o) sa onime što imamo. Dajem(o) dozvolu kolabiranju ideja, unaprijed zamišljenih ili onih koje nastoje nastati. Ritam dramaturgije podsvijesti je ritam koji je dobrodošao.

Naslov rada ???? ???? dolazi iz osobne fascinacije somatskim iskustvima i kontinuiranog pitanja kako ona egzistiraju u odnosu na vanjski svijet. Na kojim mjestima unutrašnje iskustvo izvođačice uključuje prostor izvana i iskustvo drugog, i obrnuto.

Rad razvijam iz mjesta potrebe i zapažanja koja su se skupila tokom kontinuiranog djelovanja u suvremeno plesnim praksama i procesima stvaranja. Iz promatranja obrazaca koji neminovno utječu na načine na koje stvaram ples (poput: tijelo ima tendenciju kretati se na određen način, krećem se jednim dijelom prostora više nego drugim, jedan ritam uvijek biram ispred drugog…) te uvjerenja i ‘nepisanih’ pravila koja se perpetuiraju (poput: bol ili neka vrsta fizičke nelagode se podrazumijevaju u svrhu izvršavanja materijala, tijelo plesača/ice je neutralno, izvođač/ica nema vlastitih potreba pored potrebi izvedbe…), kristaliziralo se pitanje što je to što bi bilo moguće utjeloviti kako bi se utjelovila promjena.

Prijedlog ???? ???? preispituje mjesto iz kojeg se filtriraju odabiri pri stvaranju koreografskog materijala te provodi vrijeme s onim mjestima koje bi se inače radije izbjegla ili previdjela, uz znatiželju oko toga kako ostajanjem s tim mjestima možemo ići dalje od prve prosudbe, slike, afekta ili asocijacija. U ovom slučaju, to je nekada puštanje prvih impulsa ii smjerova u koje tijelo ‘samo’ želi ići , a nekada se radi o inzistiranju na jednom obrascu pokreta koji bi inače ostao neposjećen ili kategoriziran kao nepoželjan. A nekada o nečemu između.

Produkcija: UPUH i Lana Hosni
U suradnji s Centrom kulture na Peščenici -KNAP
Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske

Objavljeno
Kategorizirano kao Predstave