Kik Melone: Majke u proljeće, 19-23.10. u PC Tala

Majke u proljeće / Tužniji od Najtužnijega komada. Ikad. nastaje kao novi, četvrti u nizu “kolektivnih urona” umjetnika i umjetnica koji surađuju unutar Kik Melone. Nakon Horror Vacui i Najtužnijeg komada.Ikad. koji su nastanjivali Kina Grič i SC, zatim Melone Patafizike koja je obgrlila zgradu MSU, a Dvoranu Gorogona tretirala kao percepcijski poligon, Majke u proljeće nastaju kao rezidencijalna odnosno in situ, imersivna, koreografsko – poetsko – sonorička izvedba. U specifičnom kolektivnom pristupu Kik Melone anulira granice autorstva, izvedbe, teorije, poezije, intimnih procesa i javne izvedbe.

Izvedbena struktura izranja iz dugih i dugotrajnih zajedničkih bivanja u liminoidnim stanjima improvizacijskih inzistiranja koji dovode do neočekivnih intersubjektivnih sinkroniciteta. Tematski prepoznajemo sublimne teme koje se porozno materijaliziraju iz upravo tih energetskih zona, poput prolaznosti, ritualnosti, trajanja. Prostor pokusne dvorane i skladišta Plesnog centra koristi se kao prostor susreta, probe, procesa, izvedbe, kazališta, poezije, vizualne instalacije, kao mjesto iz-među (between and betwixt), odnosno istovremeno i objedinjujuće.

Stoga pozivamo nomade u vama da svoju maštu selite po našim sedimentiranim sentimentalnim krajolicima zatečenog bivanja, začinjenih činjenicama skandalozne povijesti, nemoguće budućnosti i okamenjene sadašnjosti…a kako bismo zajedno, u najpunijoj mogućoj punini osjetili ono što dolazi nakon kraja, nakon ovog tu i ovog sada, jer i to je kraj, ovo mjesto gdje stojimo. A ipak svaki je put iznova. Uzaludno očekujemo kraj.

Kolektivni uron (koreografija, režija, izvedba, scenografija, kostimografija, obrada zvuka…) Silvie Marchig, Ive Nerine Sibile, Marka Gutića Mižimakova, Umberta Lancie sa povremenima su-roniteljem Jasenom Vodenicom.
Koristimo tekstove autor(ic)a: Anne Carson, Virginia Woolf, Jonathana Crossa i Radharani Pernarčič
Koristimo glazbu i zvukove autora: Josipa Maršića, Claude Debussya i Sama Kutina
Produkcija: KIK Melone 2021.

Majke u proljeće /Tužniji od Najtužnijega komada. Ikad. nastaju u sklopu programa ANTISEZONA 21 i u suradnji s PC Tala kroz rezidencijalno – istraživački festival PLATFORMA HR, sa podrškom Ministarstva za kulturu te Grada Zagreba

Izvedbe 19. i 20. 10. su na pozivnice, 21., 22., i 23.10. 35/50kn. Rezervirajte na antisezona@gmail.com

Objavljeno
Kategorizirano kao Predstave