Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava umjetničkim strukovnim udrugama za isplatu jednokratne potpore umjetnicima u 2021. godini (Rok: 1.3.2021.)

Ministarstvo kulture i medija na temelju članka 14. Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave („Narodne novine“, broj 93/16, 104/16, 116/18, 127/19), Zaključka Vlade Republike Hrvatske o mjerama za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa od 17. ožujka 2020. godine i Odluke ministrice kulture i medija o dodjeli namjenskih sredstava umjetničkim strukovnim udrugama od 4. veljače 2021. godine, objavljuje:

Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava umjetničkim strukovnim udrugama za isplatu jednokratne potpore umjetnicima u 2021. godini

Osnovni kriteriji za dobivanje jednokratne potpore:

  • članstvo u strukovnoj udruzi, započeto najkasnije 1. lipnja 2020. godine
  • član se bavi umjetničkom djelatnošću najmanje 2 godine
  • član može obrazložiti prekid umjetničkih aktivnosti uslijed epidemije koronavirusa
  • član nije stalno zaposlen, redovni student ili umirovljenik
  • član je ostvario ukupne prihode od obavljanja umjetničke djelatnosti u 2017., 2018. ili 2019. godini (moguće je odabrati godinu u kojoj je prihod bio najviši) u iznosu većem od 1.625 kn mjesečno, odnosno ukupni godišnji prihod od najmanje 19.500 kn.
  • član nije u 2020. godini ostvario ukupan dohodak veći od 200.000 kn

Strukovne udruge UPPU PULS i UPUH su zajedno predložile da se umjetničko djelovanje iz područja plesne djelatnosti (izvedbeno, koreografsko, izvedbeno – koreografsko, pedagoško i umjetničko – produkcijsko) podijeli po sljedećim umjetničkim kriterijima, a na temelju kojih članovi mogu dokazati kako su ispunili kriterij za dodjelu sredstava.

Stručni kriteriji za dobivanje jednokratne potpore:

Umjetnički kriterij je da član/ica ima realizirana najmanje 2 umjetnička projekta u 2019. godini. Umjetnički projekti mogu se kombinirati kako bi se ispunila kvota od minimalno 2 umjetnička projekta. Potrebno je poslati potvrdu sudjelovanja na 2 umjetnička projekta. Potvrda može biti izrađena od strane umjetničke organizacije/udruge/kazališta/poslodavca ili možete predati ugovor koji potvrđuje realizaciju projekta.

Umjetnički projekti su:
– najmanje 1 premijera iz područja plesne produkcije: kao izvođač, koreograf ili izvođač-koreograf
– najmanje 3 reprizne izvedbe predstave u kojoj sudjeluje kao izvođač, koreograf, izvođač- koreograf: izvedbe se odnose na gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu
– najmanje 1 radionica, seminar, rezidencija, predavanje i sl. koje traje najmanje 3 sata
– satovi suvremene plesne tehnike i prakse, istraživanja i slično: minimalno 10 sati (1 sat se računa kao 45 min)
– najmanje 1 sudjelovanje na projektu kao suradnik za scenski pokret
– najmanje 1 umjetničko-produkcijski rad na projektu

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno