Iznenada preminuo Miljenko Bengez

Miljenko Bengez, veliko svjetlo plesne scene i čovjek koji je pomogao toliko puta svakome od nas, napustio nas je jutros u 49.godini života.

Bengez se rodio 1972. godine u Zagrebu. Tu je završio osnovnu glazbenu i srednju elektrotehničku školu. U kazalištu je počeo raditi 1988. kao plesač ansambla GK Komedija, a četiri godine nakon počeo je raditi na rasvjeti.

Od 1995. radio je u Teatru &TD kao majstor rasvjete, a dugi niz godina bio je i stalni vanjski suradnik zagrebačke Akademije dramske umjetnosti.

Od 2000. godine imao je status oblikovatelja svjetla pri ULUPUH-u, a potpisao je dizajn svjetla za preko stotinu predstava, te brojne izložbe, koncerte i ostala događanja.

Miljac, hvala ti na ljubavi, profesionalnosti i velikodušnosti, zauvijek ćeš ostati utkan u tkivo umjetnosti ovog prostora.

U sućuti smo u ovome teškom trenutku s njegovom obitelji i prijateljima.

Vezano uz tužnu vijest o iznenadnoj i preranoj smrti našeg istaknutog člana i prijatelja gospodina Miljenka Bengeza, dizajnera svjetla i dugogodišnjeg člana Umjetničkog savjeta Sekcije, molimo Vas ukoliko ste u mogućnosti, za pomoć obitelji Bengez oko troškova sahrane u ovim teškim okolnostima uplatom (i minimalne) financijske donacije na račun njegove supruge gospođe Vesne Bengez:IBAN: HR7223600003243082524

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno