Intensive week Male škole suvremenog plesa

MALA ŠKOLA SUVREMENOG PLESA – intensive week donosi tjedan dana radionica suvremenog plesa koje će voditi plesni umjetnici i pedagozi Marin Lemić, Sunčica Bandić i Iva Burčul. Program se održava od 1.8. do 8.8.2021. u dvorani Beton Kino Doma mladih Split (Ulica slobode 28), a u organizaciji plesne udruge „Tiramola“ i partnerstvo s Multimedijalnim kulturnim centrom Split. Rezervacije mjesta na radionicama vrše se do 28.7.2021. na e-mail plesnaudrugatiramola@gmail.com. Cijena pojedinačnih radionica je 300 kn, a cijena za sve tri radionice iznosi 650 kn. Sve informacije dostupne su u FB eventu https://www.facebook.com/events/329026668927947/?ref=newsfeed

PROGRAM:
→ MARIN LEMIĆ // Suvremene plesne tehnike u praksi
1.8. 17-20h, 2.8. 17-20h i 3.8. 10-13h // Beton Kino, Dom mladih Split

Radionica suvremene plesne tehnike se sastoji od različitih utjecaja stilova s kojim sam se susreo radeći sa koreografima iz raznih umjetničkih polja. Koristit ćemo vlastitu kreativnost za improvizaciju koja će se fokusirati na koordinaciji i mobilizaciji kralježnice, zglobova, glave, cijelog tijela u prostoru. Istražit ćemo različite ritmičke obrasce i artikulaciju kroz razne strukturirane plesne sekvence koristeći podnu tehniku ( floorwork). Fokusirat ćemo se na disanje, muzikalnost i na osvještavanje cijelog tijela te pronalaženje vlastite slobode i “groova” unutar “svog” plesanja.

MARIN LEMIĆ rođen je u Zadru 1986. godine. Krajem 2008. godine upisuje plesnu akademiju u Amsterdamu (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten- de Theaterschool) u Nizozemskoj. 2011.godine je diplomirao na odsjeku suvremenog plesa na istoimenoj akademiji. Od 2012. do 2016. godine radi u državnim nacionalnim kazalištima u Oldenburgu i Mainzu u Njemačkoj kao dio suvremene plesne kompanije gdje radi sa različitim koreografima poput Ann Van den Broek, Sharon Eyal, Club Guy and Roni, Alessandra Corti, Felix Berner, Sungyop Hong. Trenutno radi kao izvođač i autor na raznim plesnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu sa koreografima poput Matije Ferlina, Adrienn Hod, Zrinka Lukčec-Kiko, Marjana Krajač, Jasna Čižmek-Tarbuk, Michael Langeneckert, Cocoon Dance. 2019. godine autorski projekt “Transformers” koji stvara zajedno sa plesnom umjetnicom Idom Jolić dobiva dvije nagrade od strukovnih udruga suvremenog plesa za sezonu 2018/2019: Najbolja koreografija ( Ida Jolić i Marin Lemić) Najbolja pojedinačna izvedba ( Ida Jolić) 2020. godine dobiva Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje muško ostvarenje u predstavi “Transformers” koja je ujedno i nominirana za najbolje koreografsko ostvarenje. 2020.godine izlazimo sa novim autorski projektom “Transformers 2”, zajednički rad Ide Jolić i Marina Lemića.

→ SUNČICA BANDIĆ // Funkcionalno i ekonomično korištenje tijela
3.8. 17-20h, 4.8. 17-20h i 5.8. 17-20h // Beton Kino, Dom mladih Split

Fokusirat demo se na funkcionalno i ekonomično korištenje tijela. Istražit demo veliki svijet mogućnosti koji nudi plesni dijalog s fizikalnim zakonima, prvenstveno gravitacijom. Uz podršku organiziranih tjelesnih veza razvit ćemo mekoću, lakoću i fluidnost kretanja. Kroz tehničke principe uspostavit demo temelje za slobodu pokreta i spoznati zašto je pod plesačev najbolji prijatelj.

SUNČICA BANDIĆ rođena je 1999. u Splitu gdje je završila III. gimnaziju. Plesno iskustvo počinje stjecati s navršenih devet godina u baletnom studiju HNK Split, gdje je imala priliku raditi s Bugom Bešker, Marijanom MareviĆ Muslim, Remusom Dimacheom, Albinom Rahmatulinom i Dinkom BogdaniĆem, te sudjelovati u predstavama u sklopu HNK Split: „Orašar“, „Vragolasta djevojka“ i „Đavo u selu“. Bila je polaznica plesnog kluba “Vruća Čokolada” u Splitu pod vodstvom Josipe LujanoviĆ. Sudjelovala je na natjecanju Mia Čorak Slavenska za suvremeni ples. Tijekom 2017., 2018. i 2019. Vodila je ljetne radionice suvremenog plesa u organizaciji plesne udurge Tiramola, a ovo joj je četvrto ljeto. U 2017. godini preselila je u Zagreb i pridružuje se plesnom klubu „Kelkope“ pod vodstvom Tamare Savićević. Pohađala je radionice Loranda Zachara, Ralitze Malehounove, Maše Kolar, Ide Jolić, Svena Bahata, Željke Popović, Zrinke Lukčec Kiko, Mie Zalukar i brojnih drugih. Završila je prvu godinu psihologije pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U rujnu 2018. godine upisala je Akademiju suvremenog plesa (nastavnički smjer) pri ADU u Zagrebu.

→ IVA BURČUL // Introspektivno kretanje
6.8. 17-20h, 7.8. 17-20h i 8.8. 10-13h // Beton Kino, Dom mladih Split

Radionica se bazira na procesima samoopažanja vlastitih tjelesnih i psihičkih procesa. Uključuje vježbe izvođenja pokreta radi pokreta. Radi se o manjem broju vježbi gdje se svaka vježba pokušava izvesti tako da naučimo nešto o svom tijelu i njegovim prirodnim procesima pokretanja. Tijekom izvođenja usredotočujemo se na procese opažanja svog unutarnjeg iskustva. Ovom radionicom osvještavamo učinkovitije načine kretanja i zamjene starih, manje korisnih obrazaca u nove. Povećanim i koncentriranijim kontaktom s vlastitim tijelom dobija se dodatna korist u širenju naše emocionalne svijesti koju lakše prenosimo u pokret.

IVA BURČUL, autor, izvođač, koreograf, pedagog
Plesno obrazovanje započinje u Zadru, a neformalno se usavršava na mnogobrojnim međunarodnim radionicama I seminarima. Brojni projekti u vlastitoj produkciji I oni u kojima je sudionik svjedoče o visokom postignuću njenog umjetničkog djelovanja. Osnivač je plesno-kazališne udruge “Zalet” koju vodi od 2004. Udruga kontinuirano radi na afirmaciji suvremenih izvedbenih praksi u Hrvatskoj I Europi.


Sve radionice se održavaju uz poštivanje epidemioloških mjera.

Rad plesne udruge „Tiramola“ i program Male škole suvremenog plesa 2021. podržavaju Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija RH, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split.

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno