Vladimira Šančić

Od 2008. godine se u kontinuitetu educira na području suvremenog plesa kroz razne edukacijske i izvedbene platforme. Nakon susreta sa metodom kontakt improvizacije, otkriva više o sebi i svojoj okolini. Danas kontakt improvizaciju smatra svojim plesnim temeljem i redovito se educira kroz razne radionice, okupljanja i festivale. 2018. godine počinje raditi na širenju interesa i ljubavi prema kontakt improvizaciji kroz vođene satove, sa željom za rast i širenje kontakt zajednice u Hrvatskoj.

Kao izvođač na plesnom polju surađuje sa individualcima ili organizacijama različitih forma i oblika. One koje bi izdvojila, iz zahvalnosti što su majčinski podržale njen izvedbeni rast su Trupa To, Koreokroj i Multimedijalna koliba.

U razdoblju kada je njena sloboda kretanja ograničena, spoznaje da joj najviše nedostaje ples u kontaktu. S druge strane otkriva zaigranost i ples sa svojom okolinom, u vrtu, u šumi, s biljkama, unutra i vani, s glinom, s drvom, s vatrom, po danu ili po noći, sama ili sa bliskim si ljudima, i psom …

FOTO: Sindri Uču