Tihana Strmečki

Tihana Strmečki je koreografkinja, plesačica i plesna pedagogica, koja svoj koreografsko-plesni stil dugi niz godina izrađuje u najvećim svjetskim centrima plesa na Broadwayu (New York City) i u Londonu, Los Angelesu, Amsterdamu, Parizu, Barceloni i Zagrebu. Tihana je koreografirala i plesala u raznim kazališnim projektima, plesnim predstavama, spotovima, reklamama, te osmislila pokret za mnoge dramske predstave.

U HNK Ivan pl. Zajc Rijeka koreografirala je velike uspješne mjuzikle „Evita” i „Sunset Boulevard”. U europskim kazališnim predstavama sudjelovala je kao asistentica redatelja/koreografa, ko-koreografkinja, plesna kapetanica i/ili plesačica. Posebno ističe sudjelovanje u predstavama „Saturday Night Fever” i „Ljepotica i zvijer” u Švicarskoj. Njen je scenski rad također prikazan u mnogim hrvatskim kazalištima (KD Lisinski, GK Žar ptica, GK Komedija, GK Kerempuh, Teatar Gavran,…). Neke od predstava za koje je radila scenski pokret i koreografiju su „Raspad sistema”, „Divan Božić”, „Sve o muškarcima”, „Sve o ženama”, „Ježeva kučica”, „Božić kod Zimogroznih”, „Who the f*ck is Biba?”, „Ivica i Marica”…

Osnivačica je i umjetnička voditeljica plesnog kluba „JazzElle”, u kojem podučava razne plesne stilove, te organizira seminare i nastupe. U „Husar&Tomčić školi pjevanja” radi kao glavna plesna mentorica i koreografkinja, te je i suradnica Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje u Zagrebu. Kao tražena voditeljica plesnih radionica, gostovala je u raznim plesnim klubovima Hrvatske, te po Europi i u New Yorku.

jazzelle@jazzelle.hr