Mia Zalukar

Mia Zalukar je plesačica i koreografkinja koja živi i radi u Zagrebu. Nakon završene srednje škole “Ane Maletić” nastavlja svoje profesionalno obrazovanje na SEAD-u (Salzburg Experimental Academy of Dance) u Salzburgu. Završava BA menadžmenta u kulturi u Hrvatskoj.

Surađuje s mogim hrvatskim koreografima kao što su Marjana Krajač, Irma Omerzo, Bruno Isaković, Roberta Milevoj i Martina Granić.

2015. Godine zajedno s kolegicama dobiva strukovnu nagradu za najbolji izvođački ansambl predstave “Varijacije o osjetnom” Marjane Krajač, a 2016. je nominira za nagradu hrvatskog glumišta za izvedbu u predstavama “Nečastive” i “Raskrivanje” Brune Isakovića.

Nastavlja suradnju s Brunom Isakovićem u koautorskom projektu “Odjednom odasvuda”  s kojim gostuju u Hrvatskoj i inozemstvu.”

2017. Bruno Isaković I Mia Zalukar osnivaju umjetničku organizaciju “Malo sutra”,  te produciraju predstave “Shake it off”  i “Kill B.”  Isto tako radi kao nastavnica u “Umjetničkoj školi Franje Lučića” predavajući scensku praksu, ritmiku i suvremeni ples.