Jasna Čižmek Tarbuk

Jasna Čižmek-Tarbuk, nakon plesne karijere koju je razvila kao stalna članica Komornog ansambla slobodnog plesa te Zagrebačkog plesnog ansambla nastavila je djelovati kao koreograf. Surađujući s istaknutim hrvatskim plesnim grupama poput Geste i Studija za suvremeni ples stvorila je niz zapaženih koreografija. 2009. osnovala je umjetničku organizaciju Fronesis, s kojom je dosad ostvarila desetak cjelovečernjih koreografija. Ovako osmišljen put ju je odveo u susjedstvo novih audiovizualnih tehnologija te je ostvarila niz dojmljivih predstava u suradnji s Centrom za računalni vid FER-a. Predstava Vrata percepcije je bila uvrštena u program Tjedna suvremenog plesa, te je izazvala veliko zanimanje. Uz to stvara plesne predstave namijenjene djeci uključene u projekt Ruksak pun kulture.

Predavala je plesne i teoretske predmeta na Školi suvremenog plesa Ane Maletić i Umjetničkoj školi Franje Lučića, te je s učenicima osvojila četrdesetak nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Kao voditelj izvanškolskih projekata koreografirala je opere Carmen i Slavuj u produkciji umjetničkih akademija Zagrebačkog sveučilišta te projekt Global Water Dances 2015., 2017. i 2019.

Kao suradnik za scenski pokret predavala je na Muzičkoj akademiji, te vodila scenski pokret u predstavama Renea Medvešeka, Dore Ruždjak Podolski i Kreše Dolenčića.