Ivana Pavlović

Ivana Pavlović kao izvođačica i koautorica surađuje s brojnim koreografima i autorima kako domaćim tako i inozemnim (Irma Omerzo, Natalija Manojlović, Ana Kreitmeyer, Zrinka Šimičić, Sonja Pregrad,  Vilim Matula, Anton Lachky, Bo Madvig, Alice Chauchat) u produkcijama Teatra &TD/Kulture promjene SC-a, BADco., O.N.E., Eks scene, MARMOT-a, Liberdance-a, KunstTeatra i Multimedijalne kolibe. Kroz svoje umjetničko djelovanje razvijala je poseban interes za improvizaciju i suradnju s glazbenicima i skladateljima kroz projekte i festivale (Muzički Biennale Zagreb i Festival Improspekcije- Međunarodni festival improvizacije).

Zajedno s nekoliko mladih umjetnica osnovala je kolektiv Tras koji se okuplja oko ideje vlastitih projekata kroz poziv na suradnju renomiranim koreografima i redateljima.

Kroz europski projekt Life Long Burning dobitnica je DanceWeb stipendijskog programa 2014. godine. Nominirana je 2015. za Nagradu strukovnih udruga  suvremenog plesa RH u kategoriji za najbolju pojedinačnu izvedbu, a 2019.  zajedno s Anom Kreitmeyer, Martinom Tomić i Petrom Chelfi dobitnica je Nagrade strukovnih udruga za najbolju predstavu u cjelini „Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa“ autorice Ane Kreitmeyer.

Od 2009. članica je Udruge plesnih umjetnika Hrvatske. Završila je 200-satni GaiaYoga TT program edukacije za joga učitelja. Diplomirala je psihologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. S kolegicom Petrom Chelfi 2019. pokrenula je Kompakt, organizaciju koja nudi edukativne programe za osobni rast i razvoj spajajući plesne i kazališne s metodama iz psihologije.

FOTO: Vedran Metelko