Ida Jolić

Ida Jolić (1989, Zagreb). 2011. godine upisuje plesnu edukaciju u Tanzfabriku u Berlinu gdje se educira u području suvremenog plesa s međunarodnim pedagozima i koreografima. Plesnu edukaciju nastavlja 2015. godine upisujući nastavnički smjer na odsjeku suvremenog plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje stječe zvanje nastavnika suvremenog plesa.

Kao izvođačica sudjelovala je u raznim predstavama hrvatske i međunarodne produkcije. 2015. godine koreografira i izvodi solo kao reaktor u sklopu Break a leg TASK LAB-a na festivalu Platforma mladih koreografa.

2019. godine koreografira i izvodi plesnu predstavu “Transformers” s koautorom Marinom Lemićem, s kojom dobiva dvije strukovne nagrade UPUH-a i PULS-a za najbolju izvedbu i najbolju koreografiju.

U zadnjih osam godina radi kao pedagog u području suvremenog plesa, drži radionice te održava satove za profesionalne plesače.

Članica je Udruge plesnih umjetnika Hrvatske i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Od jeseni 2018. radi kao umjetnička asistentica na odsjeku plesa pri ADU. 2019. godine postaje članica Studija za suvremeni ples.