Eleonora-Magdalena Vrdoljak

Eleonora-Magdalena Vrdoljak plesna umjetnica (1991.,Zagreb). Završila je preddiplomski studij suvremenog plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, izvedbeni smjer, 2016. godine. Paralelno je završila i preddiplomski studij filozofije i religijskih znanosti pri Fakultetu filozofije i religijskih znanosti. Diplomirala je filozofiju pri istom fakultetu s temom Pitanje i problematika utjelovljenog uma. Trenutno je na MA studiju plesa; Embodiment artistic research, pri Belgijskom Sveučilištu na Royal Conservatory of Antwerp.

Eleonora djeluje kao izvođačica, plesna pedagoginja i koreografkinja. Suradnica je UO Koreokroj, kazališne skupine TRAFIK, Plesnog art laboratorija i plesne kompanije CoocoonDance Company. Bavi se inkluzivnim radom te je suradnica udruge Dlan – kazalište, vizualna umjetnost i kultura gluhih, Kazališta slijepih Novi život i plesne grupe Magija. Ima bogato pedagoško iskustvo u radu s djecom i odraslima. Trenutno je zaposlena kao nastavnica u Umjetničkoj školi Franje Lučića, gdje predaje suvremenu plesnu tehniku, ples i povijest plesa. Aktivna je članica Udruge plesnih umjetnika Hrvatske u čijem je Upravnom odboru djelovala.

Zanima ju interakcija kamere i tijela, a plesni film Eluvies čija je suautorica imao je projekcije u Zagrebu, Sao Paolu, Berlinu, na Hvaru, Splitu i drugdje. Eleonorino polje interesa je široko. Otvorena je za različite prakse, znanja i pristupe u izričaju plesne umjetnosti.

FOTO: Joanna Paciorek