38.Tjedan suvremenog plesa

Otvorenje 38. izdanja Tjedna suvremenog plesa, najvećeg međunarodni plesni festival u Hrvatskoj, održat će se u ponedjeljak, 7. lipnja uz dvije plesne predstave.

U 18 sati u Zagrebačkom plesnom centru, neposredno nakon premijerne izvedbe, održat će se reprizna izvedba predstave PARAVAN berlinske plesne umjetnice Jasne Layes Vinovrški u suradnji i izvedbi plesačice Koraljke Begović. U spomenutoj predstavi autorica plesačko tijelo povezuje s intimnim iskustvima bolesti i umiranja, sve s ciljem pokušaja realizacije novog drugačijeg odnosa prema smrti.

U 20.30 sati u Zagrebačkome kazalištu mladih bit će izvedena predstava IF YOU COULD SEE ME NOW jednog od vodećih i najprogresivnijih plesnih umjetnika i koreografa u Nizozemskoj, Arna Schuitemakera. Svojim specifičnim pristupom izvedbi i plesu, Schuitemaker stvara intenzivne radove – kroz snažnu integraciju kontinuiranog pokreta uz elektronsku glazbu i impresivan dizajn svjetla, njegove interdisciplinarne izvedbe pružaju posjetiteljima nesvakidašnje iskustvo, svaka na jedinstven način.

38. Tjedan suvremenog plesa trajat će od 7. do 19. lipnja na nekoliko zagrebačkih lokacija: u Zagrebačkom kazalištu mladih, Zagrebačkom plesnom centru te Histrionskom domu. 38. festivalsko izdanje predstavit će deset recentnih predstava renomiranih umjetnika i umjetnika s međunarodne i domaće plesne scene.

Svoje ulaznice možete rezervirati prijavom na e-mail: hipptsp@gmail.com

Više o programu

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno