Dance On Net_RADIONICA SUVREMENOG PLESA_ENDI SCHROTTER_Požeški plesni kreatorij

Nakon dvije uspješno realizirane ovogodišnje radionice pod vodstvom Ane Mrak i Nike Lilek, treći u nizu je mladi plesni umjetnik Endi Schrotter koji će nam voditi radionicu suvremenog plesa “OUT OF THE BOX” putem zoom platforme.
Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar kroz projekt “DanceOnNet” svoje dvadesetjednogodišnje djelovanje u području popularizacije suvremenog plesa kroz više područja edukativnog, izvedbenog i organizacijskog karaktera nastoji prilagoditi novonastalim uvjetima koji bitno ograničavaju i smanjuju vidljivost planiranih kreativnih sadržaja. Glede neizvjesnosti načina provedbe većine projekata, nadogradnja i kreiranje istih uz digitalni pristup čini se spasonosnim rješenjem. Dijelom ovog projekta je i “Požeški plesni kreatorij” – edukativni program s gostujućim plesnim umjetnicima.

Dvodnevna radionica namijenjena je plesačima s predznanjem i iskustvom, a održati će se putem zoom platforme
27. – 28. ožujka 2021.
(subota i nedjelja) od 18:00 – 19:30.
Kotizacija za sudjelovanje:
1 termin / 25 kn.
2 termina / 50 kn.
Obrazac prijave možete ispuniti na
www.ilijanaloncar.hr pod “online radionice” te na istom pronaći podatke za uplatu slijedom čega šaljemo link za sudjelovanje.
Link za prijavu
https://ilijanaloncar.hr/prijava-za-online-radionicu…/…
Dodatne informacije na 098 884 057.

PREDSTAVIMO MLADOG PLESNOG UMJETNIKA:
Endi Schrotter je plesač rodom iz Pakraca, a već 10 godina stacioniran u Zagrebu. Plesno školovanje započinje 2011. godine upisom u Srednju školu suvremenog plesa Ane Maletić. Iste godine sudjeluje u showu Supertalent (Nova Tv) kao plesač gdje u ukupnom poretku glasovima publike zauzima visoko četvrto mjesto. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja razvija izvođačko iskustvo na natjecanjima i festivalima gdje se ističe 1. mjesto na 54. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa za što ga je iste godine Agencija za odgoj i obrazovanje nagradila Oskarom znanja. 2016. godine upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu gdje stječe zvanje profesionalnog plesača. Tijekom studija usavršavao se na polju suvremenog plesa na satovima Frey Fausta, Milana Tomašika, Guy Nadera, Mateja Kejžara, Forniera Oritza, Magdalene Reiter, Petre Hrašćanec, Lureline Richards i mnogih drugih. 2018. godine s koreografom Ognjenom Vučinićem radi na predstavi For Four te ju četiri puta izvodi pred punim Zagrebačkim plesnim centrom, kao i na Šibenskom plesnom festivalu. 2019. godine, kao jedini hrvatski plesač u projektu radi na predstavi Crave u sklopu „Balkan Dance Projecta“ s koreografkinjom Stefaniyom Georgievom te ju premijerno izvodi u Sofiji (Bugarska). Iste godine kao plesački član delegacije sudjeluje i na Eurosongu u Izraelu, a nedugo zatim opet kao jedini hrvatski plesač sudjeluje u radu na internacionalnoj plesnoj predstavi „Svi marš na ples“ makedonskog koreografa Igora Kirova. Uz rad na predstavi „Mala plesna priredba“ u Zagrebačkom plesnom centru koreografa Rajka Pavlića, najrecentnije iskustvo mu je koautorski rad na duetu Indivude(t) koja se repertoarno izvodi u Zagrebačkom plesnom centru.

OPIS RADIONICE:
Online radionica “Out of the box” sastojala bi se od nekoliko klasičnih dijelova konvencionalne strukture plesnog sata. Počevši sa zagrijavanjem, osvijestit ćemo pokretljivost zglobova te aktivirati tijelo i kompletni core kako bi bilo spremno reagirati na sve moguće smjerove i akcije koje ono nudi. Dobro zagrijano, snažno i izdržljivo tijelo nudi izvanredne mogućnosti te je upravo to logika koja generira prvi dio sata. S ciljem da pri kraju sata savladamo duže plesne fraze, proći ćemo određene elemente sekvence zasebno kako bi dobili potpuno razumijevanje pokreta te ih u konačnici lakše povezali u cjelinu. Navedeni elementi, kao i svi ostali duži povezani materijali su nažalost ograničeni uskim mogućnostima prostora u kojemu će svaki pojedinac izvoditi, ali uzimamo u obzir imaginaciju koja nam nudi osjećaj kako je taj material primjenjivi za najveće svjetske plesne scene. Upravo tu leži svrha radionice – kako u malom prostoru pristupiti pokretu do krajnjih mogućnosti. Ako je limitacija princip postavljanja granica, u ovom slučaju granica prostora, gdje je ono gdje granice ne postoje?U tijelu?U pokretu?U izražajnosti? Kako u specifičnoj situaciji razmišljati ‘van kutije’ ,odnosno van ograničenja? Svaka individua do kraja radionice trebala bi naći odgovor za sebe.

FB event

Objavljeno
Kategorizirano kao Aktualno