Koraljka Begović

Koraljka Begović plesačica je suvremenog plesa i joga učiteljica bazirana u Zagrebu. 

Veliki dio plesnog iskustva stekla je kroz različite radionice u Hrvatskoj i inozemstvu. 2013 je u Berlinu završila edukaciju za plesače na Tanzfabriku te počela stvarati autorske radove. Nakon dvije godine edukacije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, odsjeku za suvremeni ples preselila je u Irsku gdje je 2016. godine završila MA studij suvremene plesne izvedbe na Sveučilištu u Limericku. Po povratku u Hrvatsku nastavlja raditi na razvoju autorskog rada te surađuje i s brojnim koreografima i pedagozima. Samo neki od njih su: Aleksandra J. Imfeld, Petra Hrašćanec, Saša Božić, Jasna L. Vinovrški, Sabina Perry, Ana Mrak, Bruno Isaković, Sanja Tropp Fruhwald, Marina Petković itd.

Njezini radovi te projekti u kojima je surađivala prikazivani su u Hrvatskoj i Europi. Od 2012. godine članica je Udruge plesnih umjetnika Hrvatske te je od 2014. do 2018. bila članica Upravnog odbora udruge. 2017. godine postaje članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Njezini projekti financijski su podržani od strane Ministarstva Kulture i medija RH, Zaklade Kultura Nova, kao i Gradskih ureda za kulturu u Zagrebu i Zadru.

Završila je BA studij za predškolski odgoj u Zagrebu te Kulturni menadžment u Zadru, a od 2007. do 2021. je radila kao kreativna producentica surađujući s brojnim organizacijama i udrugama. Dugogodišnja je aktivna članica plesne scene te je svoje znanje i iskustvo nadopunjavala i  producentskim radom. 

Njezin autorski rad “Reversing proximity” izabran je u selekciji Plesne mreže Hrvatske za 2019. godinu. U 2020. godini autorski rad “Playing reality” izabran je kao dio programa BeSpectactive u koprodukciji s udrugom Domino. 2021. godine predstava “Paravan”, nastala u suradnji s Jasnom L. Vinovrški izabrana je u rezidencijalni program Zagrebačkog plesnog centra. Povremeno vodi plesne radionice, a posljednjih 10 godina redovito vodi satove joge za građanstvo, djecu, tinejdžere, trudnice, kao i osobe s ozljedama i traumama.