UPUH
23.11.2015.
Javni poziv za sudjelovanje u programu Plesna mreža Hrvatske za 2016.

​​Udruga plesnih umjetnika Hrvatske (UPUH) raspisala je Javni poziv za sudjelovanje u programu Plesna mreža Hrvatske za 2016. godinu. Javni poziv UPUH-a upućen je svim plesnim subjektima na području Republike Hrvatske da pridonesu bitnoj strukturalnoj promjeni i daljnjem razvoju plesne umjetnosti u Hrvatskoj.

Plesna mreža Hrvatske (PMH) je projekt koji je dio opće strategije razvoja i distribucije plesne umjetnosti na nacionalnoj razini koja će se realizirati integracijom selektiranih predstava suvremenoga plesa i pokreta u programe hrvatskih nacionalnih kazališta, nacionalnih festivala, gradskih kazališta i drugih institucija i organizacija koje se bave izvedbenom djelatnošću. Potporom Udruzi plesnih umjetnika Hrvatske (UPUH), nositelju projekta Plesna mreža Hrvatske, Ministarstvo kulture cjelokupnoj plesnoj produkciji na području Republike Hrvatske želi pomoći u razvoju postprodukcije i kontinuirane javne prezentacije. Plesna mreža Hrvatske neophodan je preduvjet razvoja i strukturalna organizacijska promjena hrvatske plesne scene. Ona uvodi nove elemente u cjelokupni razvoj suvremenog plesa i pokreta u RH, što će omogućiti pravo javnosti, konkurentnost i kontinuirani razvoj plesne scene.
    
Pravo prijave na Javni poziv za sudjelovanje u programu Plesna mreža Hrvatske za 2016. godinu imaju umjetničke organizacije, udruge, ustanove u kulturi i samostalni umjetnici te fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi u području suvremenoga plesa i pokreta. Prijaviti se mogu radovi nastali u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji s domaćim i/ili inozemnim partnerima.

Uvjete natječaja i on-line prijavnicu možete pronaći putem poveznice: http://plesnamreza.hr« povratak
Adresa: Ilica 10, Zagreb | Mob. 099 504 80 63 (Nina Kunek) | E-mail: | Predsjednica Upravnog odbora Udruge: Martina Tomić | IBAN: HR0723600001101404495
Copyright © Udruga plesnih umjetnika Hrvatske 2007-2019. | designed by Studio Cuculić | developed by STO2