UPUH
27.10.2015.
DODIJELJENE NAGRADE STRUKOVNIH ORGANIZACIJA SUVREMENOG PLESA RH

Sinoć su u Zagrebu dodijeljene nagrade strukovnih organizacija suvremenog plesa Republike Hrvatske. Ova nagrada plesnih umjetnika kojom struka nagrađuje struku dodijeljena je 9. put zaredom na gala-priredbi u Zagrebačkom plesnom centru, a po prvi put u suradnji Udruge plesnih umjetnika Hrvatske sa Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika „PULS“. Uz uspješnu suradnju, proširen je i format same nagrade koja je dodijeljena u pet kategorija:
Nagradu za najbolju pojedinačnu izvedbu dobila je Zrinka Užbinec  za izvedbu u predstavi „Manje zlo“, nagradu za najbolji izvođački ansambl (kolektivnu izvedbu) dobio je izvođački ansambl predstave „Varijacije o osjetnom“  koreografkinje Marjane Krajač u sastavu: Irena Mikec, Lana Hosni, Katarina Rilović, Irena Tomašić i Mia Zalukar. Nagrada za najbolju koreografiju pripala je Nikolini Pristaš i Zrinki Užbinec za koreografiju u predstavi „Manje zlo“, a nagradu za najperspektivniju plesnu umjetnicu članovi obje udruge dodijelili su Lani Hosni za radove nastale u suradnji s Marjanom Krajač, Brunom Isakovićem i Irmom Omerzo. Posebnu nagradu, koja se dodijeljuje za izuzetan umjetnički doprinos ili doprinos strukturnom razvoju plesne umjetnosti u Republici Hrvatskoj te osobi ili organizaciji za organiziranje događaja od posebne važnosti za razvoj plesne umjetnosti, na prijedlog članova Upravni odbori obje udruge dodijelili su Branku Bankoviću za 30 godina umjetničkog djelovanja kao plesač, pedagog, producent, aktivist – neizostavan čimbenik pri stvaranju i kreiranju zagrebačke i hrvatske plesne scene.
Čestitamo svim dobitnicima!
« povratak
Adresa: Ilica 10, Zagreb | Mob. 099 504 80 63 (Nina Kunek) | E-mail: | Predsjednica Upravnog odbora Udruge: Martina Tomić | IBAN: HR0723600001101404495
Copyright © Udruga plesnih umjetnika Hrvatske 2007-2019. | designed by Studio Cuculić | developed by STO2