UPUH
21.07.2015.
NOMINACIJE ZA NAGRADU STRUKOVNIH UDRUGA SUVREMENOG PLESA REPUBLIKE HRVATSKE

Dragi članovi,

Upravni odbor Udruge plesnih umjetnika Hrvatske i Upravni odbor Udruge profesionalnih plesnih umjetnika „PULS“ pozivaju Vas da pošaljete

NOMINACIJE ZA  NAGRADU STRUKOVNIH UDRUGA SUVREMENOG PLESA REPUBLIKE HRVATSKE

Vaš prijedlog za nominaciju u svakoj kategoriji mora sadržavati:
1.    Kategoriju za koju se predlaže nominacija
2.    Ime osobe ili izvođačkog ansambla koju/eg se nominira
3.    Obrazloženje nominacije

Možete predložiti nominacije u svim kategorijama.
Nagrada se dodjeljuje u sljedećim kategorijama:
1.    Nagrada za najbolju pojedinačnu izvedbu
2.    Nagrada za najbolji izvođački ansambl (kolektivnu izvedbu)
3.    Nagrada za najbolju koreografiju
4.    Nagrada najperspektivnijem plesnom umjetniku/ci
5.    Posebna nagrada

Nagrada za najbolju izvedbu je pojedinačna i dodjeljuje se najboljem izvođaču/ici za izvedbu u jednoj predstavi. Predložena izvedba mora biti premijerno izvedena u razdoblju od 1.9. 2014. do 31.8.2015. godine.
Nagrada za najbolji izvođački ansambl je kolektivna i dodjeljuje se najboljem izvođačkom ansamblu jedne predstave. Predložena kolektivna izvedba može biti bilo koja izvedba predstave hrvatske produkcije ili međunarodne koprodukcije (gdje je jedan od koproducenata pravna ili fizička osoba iz Republike Hrvatske.) koja je premijerno izvedena u razdoblju od 1.9. 2014. do 31.8. 2015. godine.
Nagrada za najbolju koreografiju je pojedinačna ili grupna i dodjeljuje se najboljem koreografu/kinji ili grupi autora za koreografiju jedne predstave. Predložena koreografija mora biti premijerno izvedena u razdoblju od 1.9. 2014. do 31.8.2015. godine.
Nagrada najperspektivnijem plesnom umjetniku/ci je pojedinačna i dodjeljuje se najboljem plesnom umjetniku do 26 godina starosti, bilo za izvedbu, koreografiju ili produkciju. Predloženi perspektivni plesni umjetnik mora u razdoblju od 1.9. 2014. do 31.8. 2015. izvesti, koreografirati ili producirati umjetničko djelo.
Posebna nagrada dodjeljuje se osobi ili organizaciji za jedno od slijedećeg:
1.    za organiziranje događaja od posebne važnosti za razvoj plesne umjetnosti,
2.    za izuzetan umjetnički doprinos,
3.    za doprinos strukturnom razvoju plesne umjetnosti u RH.
Za Posebnu nagradu, članovi obje Udruge u istom propisanom roku imaju pravo slati prijedloge za osobu ili organizaciju za koju smatraju da ih treba nagraditi u ovoj kategoriju uz obrazloženje prijedloga. O svim pristiglim prijedlozima za ovu kategoriju raspravljat će Upravni odbori obje Udruge i donijeti odluku o dodjeljivanju Nagrade u ovoj kategoriji.
Nagrade nemaju natjecateljski karakter već karakter priznanja od strane struke.
Prijedloge za dodjelu Nagrade mogu davati svi članovi  obje Udruge uz pismeno obrazloženje.
Molimo Vas da Prijedloge za dodjelu Nagrade uputite tajništvu  svoje Udruge, e-mailom, poštanskom pošiljkom ili osobno, zaključno sa 5. rujnom ove godine.
Nominacije će se javno objaviti  u rujnu 2015. sa pozivom članovima za izbor Nagrade.
Sve detalje Pravilnika o dodjeli Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske možete pogledati na www.upuh.hr/godisnja_nagrada.php

« povratak
Adresa: Ilica 10, Zagreb | Mob. 099 504 80 63 (Nina Kunek) | E-mail: | Predsjednica Upravnog odbora Udruge: Martina Tomić | IBAN: HR0723600001101404495
Copyright © Udruga plesnih umjetnika Hrvatske 2007-2019. | designed by Studio Cuculić | developed by STO2