UPUH
14.05.2015.
(NE)KONFERENCIJA / (UN)CONFERENCE STRATEGIJE PLESA

Hrvatski institut za pokret i ples (HIPP) uz potporu EUNIC Hrvatska,  u suradnji sa Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske (UPUH) povodom 32. Tjedna suvremenog plesa najavljuje:


(ne)Konferenciju/ (un)Conference Strategije plesa
  povodom Hrvatske koreografske platforme
29.-31. svibnja 2015.
- Razgovori, diskusije, prezentacije na temu održivosti plesa danas i pogled unaprijedU okviru socijalnih, ekonomskih i političkih previranja i transformacija kojima smo svjedoci proteklih godina, pa i desetljeća, te u trenutku kada suvremeni ples u Hrvatskoj doživljava jedan od najdinamičnijih, ali i najkrhkijih trenutaka u svom razvoju, s obzirom na trenutno stanje kako financiranja, tako i infrastrukture, a koja se ogleda u (ne)prisutnosti u medijima  (a opet svjedočimo da je pokrenut i TV-program na temu plesa!), postavlja se pitanje kako sagledavamo budućnost plesa na ovim područjima, ali i u okviru šireg europskog konteksta.

U goste pozivamo predstavnike plesnih organizacija, umjetnike iz europskih plesnih središta te regionalnih središta s kojima nas veže dugogodišnja suradnja te uz geografsku i  povijesna poveznica (Bugarska, Mađarska, Austrija, Slovenija, Srbija, Italija, Nizozemska, Portugal, Velika Britanija, Francuska).

Na (ne)Konferenciji ćemo saznati   na koje sve načine plesni djelatnici u ovim zemljama grade svoje individualne, ali i umrežene strategije razvoja, sa željom da se  informiramo o aktualnostima u jeku naših potreba, vizija ovdje u Hrvatskoj. Prilika je to da i kolege iz drugih središta upoznamo sa našom situacijom te da kroz razmjenu informacija nadopunimo  znanje aktualnim događanjima na hrvatskoj i međunarodnoj  plesnoj sceni. Također, ova (ne)Konferencija pruža mogućnost da proširimo prostor dijaloga te da razmotrimo tko su naši i vaši partneri  u razvoju plesa, a sa pogledom ka budućnosti.

Glavna pitanja/teme:
Što  (sve) trebamo da bismo bili održivi?
Tko su naši partneri (odnosi sa publikom, umjetničke umreženosti, državne i privatne potpore, regionalne i međunarodne suradnje)?
Što ostaje (za budućnost)?
 
Sve zainteresirane članove UPUH-a pozivamo da se prijave  najkasnije do 20. svibnja  za sudjelovanje sa temama prezentacije (u trajanju do 10 minuta, uz mogućnost video-prezentacije) ili sa interesom da prisustvuju. Možemo održati najviše pet prezentacija, zato se prijavite što prije!

U mogućnosti smo ugostiti (hotel, prijevoz / autobus, vlak) do 10 osoba izvan Zagreba.  Prijave za potporu zaprimamo prema principu tko se prvi javi, a najkasnije do 22. svibnja.

Prijave se zaprimaju na e-mailove: hipp-tsp@zg.t-com.hr i upuh@upuh.hr


Svi sudionici imaju pravo na besplatne ulaznice za Hrvatsku koreografsku platformu. Cijene ulaznica za sve ostale iznosit će:

50,00 HRK na dan izvedbe
40,00 HRK pretprodaja
30,00 HRK članovi UPPU “Puls”, Kulturni pokaz, umirovljenici i studenti
25,00 HRK članovi HIPP i UPUH

Svi će prisutni imati priliku sudjelovati u neformalnim razgovorima-diskusijama.

Radni jezik je engleski.

(ne)Konferencija se održava u prostoru Kulturno informativnog Centra (KiC), Preradovićeva 5, a uz potporu EUNIC mreže u Hrvatskoj koja u goste poziva Walter Heuna (Tanzquartier, Austrija), Paula Ribeira (Teatro Viritao, Portugal) te Barbaru Masuch (Tanzhaus –nrw, Njemačka).

 


Hrvatska koreografska platforma i program (ne)Konferencije u okviru 32. Tjedna suvremenog plesa potpomognuta je od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba te je organizirana uz potporu Goethe Instituta, Austrijskog kulturnog foruma i Portugalskog Instituta.   

« povratak
Adresa: Ilica 10, Zagreb | Mob. 099 504 80 63 (Nina Kunek) | E-mail: | Predsjednica Upravnog odbora Udruge: Martina Tomić | IBAN: HR0723600001101404495
Copyright © Udruga plesnih umjetnika Hrvatske 2007-2019. | designed by Studio Cuculić | developed by STO2